ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 

Επίθεση στη δημοτική αρχή την οποία κατηγορούν για τη μη καταβολή επιδόματος σε δύο συνταξιούχες εργαζόμενες εξαπέλυσαν με ανακοίνωσή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της “Δράσης Πολιτών” Αστέριος Γ. Ροντούλης, Ανδρέας Ξηρομερίσιος και Θεόδωρος Λάππας.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

“Σήμερα (4/10/2016), η «Δράση Πολιτών» έγινε δέκτης παραπόνων από δύο κυρίες που εργάζονταν στο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Αμπελώνος (η μία ως μαγείρισσα και η άλλη ως καθαρίστρια).

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των δυο κυριών, που ήδη λαμβάνουν τη σύνταξή τους, η δημοτική αρχή του κ. Σαρχώση ακόμη δεν τους έχει δώσει το ποσό του εφάπαξ που δικαιούνται, μολονότι το Δημόσιο έχει φανεί συνεπές στις δικές του υποχρεώσεις.

Μάλιστα, ο κ. Σαρχώσης, λειτουργώντας απαξιωτικά, αρνήθηκε να τις δεχθεί σε ακρόαση, όταν επιχείρησαν να εκθέσουν, για πολλοστή φορά, τα δίκαιά τους. Προφανώς, ο χορτάτος δεν μπορεί να καταλάβει τα προβλήματα και τις ανάγκες του πεινασμένου. Προφανώς, καθώς η γνωστή τρόικα του Δήμου λαμβάνει ανελλιπώς κάθε μήνα τους παχυλούς μισθούς της, δεν μπορεί να ασχοληθεί με τα ελάσσονα ζητήματα των εργαζομένων, οι οποίοι έχουν ανάγκη και το τελευταίο ευρώ, για να τα βγάλουν πέρα και να ζήσουν με αξιοπρέπεια τις οικογένειές τους.

Ο εμπαιγμός αυτός των δύο κυριών πρέπει να σταματήσει αμέσως τώρα. Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος να παρακρατά χρήματα που οι εργαζόμενοι δικαιούνται.

Η «Δράση Πολιτών» προτρέπει τη δημοτική αρχή να καταβάλει τα εφάπαξ, διαφορετικά θα «μιλήσουν» τα αρμόδια όργανα της ελληνικής Πολιτείας. Ως δημοτική παράταξη είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάττουμε τα νόμιμα δικαιώματα κάθε πολίτη και να προασπίζουμε τα δίκαια αιτήματα κάθε δημότη. Ας μην αγνοεί τη βούλησή μας αυτή ο κ. Σαρχώσης, καθόσον διατρέχει τον κίνδυνο να βρεθεί προ απροόπτων”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ