ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Καταγγέλλοντας τα σωματεία των νοσοκομείων της Λάρισας που δεν αποφάσισαν συμμετοχή στην 24ωρη κινητοποίηση που κήρυξαν για σήμερα εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ σε ολόκληρη τη χώρα, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Χαρακτηρίζοντας ως «ασπιρίνη σε καρκινοπαθή» τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για προσλήψεις 4.000 ατόμων στο χώρο της Υγείας το στέλεχος του ΠΑΜΕ Υγείας Χρήστος Μπογιατζής μιλώντας στους συγκεντρωμένους περιέγραψε «πυροτέχνημα με το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της Υγείας».

«Με προσλήψεις 4.000 ανθρώπων για 12 μόλις μήνες τα κενά θα επιστρέψουν σε ένα χρόνο τα ίδια και μεγαλύτερα, όταν οι ανάγκες παραμένουν τεράστιες και τα κενά υπερβαίνουν τις 30.000», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του κ. Μπογιατζή.

Αναφερόμενος τέλος στο συμβολικό χαρακτήρα της κινητοποίησης ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Π. Λιόλιος περιέγραψε υποβάθμιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της Υγείας καλώντας όλους σε αγώνες και συσπείρωση στα σωματεία.

Θυμίζουμε πως το ΠΑΜΕ διεκδικεί:

– Τώρα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων που εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.

– Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ με σύγχρονους όρους και δικαιώματα. Κάτω τα χέρια από το ανθυγιεινό επίδομα.

– Να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι απώλειες που είχαμε, μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές. Μέτρα προστασίας της μητρότητας για όλους τους εργαζόμενους.

– Αποκλειστικά Δημόσια – Δωρεάν, Καθολική και Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία.

-Τα σχέδια της κυβέρνησης για την Ψυχική Υγεία και την ΠΦΥ να μη φθάσουν στη Βουλή!

– Αποκλειστικά Δημόσια, Δωρεάν και Σύγχρονη Υγεία – Πρόνοια για όλο το λαό. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ