ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ ΖΗΤΑ Ο Κ. ΚΟΛΛΑΤΟΣ

Την επέκταση του δικτύου Φυσικού Αερίου στο Δήμο Τεμπών, ζητά με επιστολή του στην Ε.Π.Α. Θεσσαλίας ο Δήμαρχος Τεμπών, Κώστας Κολλάτος.

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Δήμαρχος Τεμπών αναφέρει τα εξής :

«Ως Δήμος Τεμπών θα θέλαμε να σας εκφράσουμε το ενδιαφέρον μας για σύνδεση του Δήμου μας με το δίκτυο Φυσικού Αερίου.  Το ενδιαφέρον μας αρχικώς αφορά τα τέσσερα μεγαλύτερα σε πληθυσμό χωριά του Δήμου μας όπου και συγκεντρώνονται οι περισσότερες από τις διοικητικές και λοιπές υπηρεσίες μας, το Μακρυχώρι, τον Πυργετό, το Συκούριο και του Γόννους. Συγκεκριμένα  το Μακρυχώρι που αποτελεί και την έδρα του Δήμου μας αριθμεί  περί τους 1600 κατοίκους, το Συκούριο περίπου 2300, ο Πυργετός περί τους 1500 κατοίκους και οι Γόννοι περίπου 1900. Ο δήμος Τεμπών διαθέτει σε αυτές τις περιοχές  μια σειρά από δημοτικά κτίρια των οποίων τις ανάγκες επιθυμεί να καλύψει:

5 Δημοτικά ή Κοινοτικά Καταστήματα, 1 Αντλιοστάσιο (ο χώρος όπου γίνεται το Δημοτικό συμβούλιο), 1 Αμαξοστάσιο, 1 ΚΕΠ, 4 Δημοτικά σχολεία, 2 Παιδικοί σταθμοί, 4 Γυμνάσια, 3 Λύκεια, 1 πινακοθήκη, 1 κοινωνικό παντοπωλείο, 2 παλαιά Διδακτίρια και , 1 παλαιό κτίριο (πρώην Ειρηνοδικείο) που θα  αξιοποιηθούν με  διαφορετικό τρόπο.

Εντός του Δήμου Τεμπών και συγκεκριμένα στην περιοχή του Μακρυχωρίου, δραστηριοποιείται η Βιομηχανική Περιοχή Λάρισας  με  50 και πλέον επιχειρήσεις από τις οποίες η συντριπτική πλειοψηφία είναι βιοτεχνίες ενώ πέραν της ΒΙΠΕ στις παραπάνω περιοχές υπάρχουν διάσπαρτες περίπου 30 επιπλέον επιχειρήσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε : Τυροκομεία, Βιομηχανία Γάλακτος, Βιοτεχνίες παραγωγής ψωμιού και ζύμης, Ελαιουργία και σπορελαιουργία, Μονάδες επεξεργασίας υποπροϊόντων σφαγείων, Βιοτεχνίες παραγωγής ή ανακύκλωσης χαρτιού, Βιοτεχνίες ξύλου και επίπλων, Βιοτεχνίες μεταλλικών κατασκευών, Βιοτεχνίες κατασκευής αρδευτικών και γεωργικών μηχανημάτων, κ.ά.

Παρακαλούμε όπως εξετάσετε το θέμα της επέκτασης του δικτύου Φυσικού Αερίου στο Δήμο Τεμπών.  Για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνιση παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας».

dzg10.blogspot.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ