«ΝΑΙ» ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ 4ου ΕΠΑΛ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ερωτήσεις για Μ. Σαρρή και Θεσσαλικό Θέατρο από την αντιπολίτευση

Προχωρώντας με γοργούς ρυθμούς τις σχετικές διαδικασίες για την ένταξή του στα σχολεία του δήμου θέμα ημερών θα πρέπει να θεωρείται η μεταστέγαση του 4ου ΕΠΑΛ Λάρισας στο κτίριο της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας, μετά από σχετική απόφαση που πάρθηκε στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤο αίτημα που τέθηκε από τη διευθύντρια του 4ΟΥ ΕΠΑΛ Σωτηρία Ντάφου και τους εκπαιδευτικούς που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση έγινε δεκτό, καθώς όπως υπογράμμισε ο δημαρχεύων Γ. Σούλτης «η σχετική απόφαση έχει παρθεί ήδη, ενώ με την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών θα γίνει άμεσα και η μεταφορά του στο κτίριο».

Σημειώνεται πως όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Α. Μπατζανούλης οι εργασίες ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα και με την αποκατάσταση του χώρου θα ολοκληρωθεί και η μεταφορά των μαθητών του 4ου ΕΠΑΛ.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης τέθηκαν ερωτήσεις από την πλευρά της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρ. Καραλαριώτου αναφορικά με τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Λαρισαίων και τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του αλλά και τον τρόπο που αμείβεται, με τη Ρ. Καραλαριώτου να ρωτά και για θέματα που άπτονται της υπηρεσίας Πρασίνου, ενώ το σώμα απασχόλησε και ερώτηση του Ν. Διαμάντου αναφορικά με το Θεσσαλικό Θέατρο, τη νέα καλλιτεχνική του διεύθυνση και το ρόλο του Κ. Τσιάνου σε αυτό.

Απαντώντας στις ερωτήσεις ο δημαρχεύων Γ. Σούλτης αλλά και ο ίδιος ο Μ. Σαρρής ξεκαθάρισαν πως ο κ. Σαρρής καλύπτει τη θέση με ΦΕΚ από τον περασμένο Μάιο, ενώ παραμένει απλήρωτος καθώς υπάρχει θέμα με τον Επίτροπο, με την αμφιβολία του να έγκειται στο γεγονός αν το πτυχίο του καλύπτει τις απαιτήσεις του νόμου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Η ερμηνευτική του νόμου βρέθηκε κατόπιν ενεργειών μας και αναμένεται η σχετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς ο Επίτροπος δεν είναι δικαστής. Υπάρχει ΦΕΚ και ασκώ τα καθήκοντά μου ασχέτως αν πληρώνομαι, άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνω χωρίς αμοιβή ενασχολούμενος με τα κοινά», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση Σαρρή.

Απαντώντας στην ερώτηση Διαμάντου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτισμού Π. Σάπκας και η πρόεδρος του Δ.Σ του Θ.Θ Β. Τσεκούρα ξεκαθάρισαν πως το θέατρο περνά μια μεταβατική περίοδο, με την εκτίμηση πως σε 1 μήνα θα προκηρυχθεί η θέση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή, ενώ επανέλαβαν πως με απόφαση ολιγομελούς καλλιτεχνικής επιτροπής επιλέχθηκε η Σοφία Καραγιάννη για να «τρέξει» τη χειμερινή σεζόν.

«Ο Κώστας Τσιάνος δεν έχει πλέον κανένα ρόλο στο Θ.Θ, ενώ η χρησιμοποίησή του στο μέλλον θα εξαρτηθεί από το νέο καλλιτεχνικό διευθυντή», τόνισε η κ. Τσεκούρα, ενώ παίρνοντας το λόγο ο κ. Σάπκας ξεκαθάρισε πως ο Κ. Τσιάνος μπορεί αν θέλει να εκφράσει εκ νέου ενδιαφέρον για τη θέση.

«Ο Κ. Τσιάνος σταμάτησε, το Θεσσαλικό δεν μπορεί να σταματήσει, ούτε φυσικά να μείνει χωρίς παραγωγή το χειμώνα, ενώ στους όρους που θα θέσουμε είναι μεταξύ άλλων και η αξιοποίηση του ντόπιου δυναμικού, στο μέτρο που είναι αυτό εφικτό», υπογράμμισε ο κ. Σάπκας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ συνεδρίαση συνεχίστηκε με θέματα ημερήσιας διάταξης, με το σώμα να απασχολεί μεταξύ άλλων το θέμα που έθεσε ο επικεφαλής της «Ανθρώπινης Πόλης» Έκτορας Νασιώκας αναφορικά με τον εμβολιασμό για φυματίωση, προτείνοντας τα παιδιά μεταναστών, μειονοτήτων και ευπαθών ομάδων να ελεγχθούν και να εμβολιασθούν άμεσα, με το θέμα να απασχολήσει και την επιτροπή Υγείας του δήμου με προτάσεις και σειρά παρεμβάσεων.

Τέλος με ερώτησή του ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ Π. Κρίκης πρότεινε την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης προς το δήμαρχο Πατρέων Κ. Πελετίδη «που διώκεται από τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης για τη στάση του εναντίον της Χ.Α».

Ειρήνη Παπουτσή

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ