Ο ΠΟΛ ΤΟΜΣΕΝ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Την αποχώρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το ελληνικό πρόγραμμα φέρεται να εισηγείται ο Πολ Τόμσεν με έκθεσή του προς την Κριστίν Λαγκάρντ.

Το στέλεχος του Ταμείου υποστηρίζει πως η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα δεν θα επιτρέψει την οικονομική ανάκαμψη βάσει των δεδομένων που έχει θέσει το Ταμείο και τους όρους των Ευρωπαίων εταίρων.

Οπως αναφέρουν ανταποκρίσεις από τις ΗΠΑ, ο Πολ Τόμσεν εκτιμά πως καμία ελληνική κυβέρνηση στο παρόν και στο μέλλον δεν θα μπορέσει να οδηγήσει την χώρα στην ανάκαμψη, την ώρα που υπάρχουν ζητήματα, όπως η αναδιάρθρωση του χρέους και οι μεταρρυθμίσεις, που προχωρούν με αργούς ρυθμούς.

Παράλληλα, αναφέρει πως το Ταμείο δεν πρέπει να παγιδευτεί στη στάση της ΕΕ και πιο συγκεκριμένα του Βερολίνου, το οποίο θέλει να διατηρήσει την αβεβαιότητα μέχρι τις γερμανικές εκλογές.

Τόμσεν: Δεν συνεννοούμαστε με εσωτερικά έγγραφα με την Λαγκάρντ

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Πολ Τόμσεν διέψευσε πως υπήρξε το έγγραφο, υποστηρίζοντας σε ερώτηση δημοσιογράφου πως με την Κριστίν Λαγκάρντ «δεν συνεννοούμαστε με εσωτερικά έγγραφα».

Επιπλέον, ανέφερε πως το Ταμείο συμμετέχει πλήρως στις συζητήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα.

iefimerida.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ