ΈΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΡΑΒΑΝΗ ΣΤΟ ΟΥΗΛ

Η αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και η ομάδα Χοροθεάτρου OFF ART, παρουσιάζουν την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Λαρισαίου καλλιτέχνη Χρήστου Γραβάνη.


Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 20:30, στο θέατρο ΟΥΗΛ (Κουμουνδούρου και Α. Γαζή).

Η Χριστίνα Τζιουβάρα – εικαστικός, ο Ευάγγελος Αντωνόπουλος – programmer και η Αναστασία Αραμπατζή – χορεύτρια, επιμελήθηκαν την έναρξη της έκθεσης, όπου θα παρουσιάσουν ένα video installation στον εξωτερικό χώρο του θεάτρου σε συνδυασμό με μία performance χορού.

Η συγκεκριμένη σειρά πινάκων του Χρήστου Γραβάνη, συντελέστηκε κατόπιν μιας μακροχρόνιας διαδικασίας πειραματισμού και σπουδής, πάνω στα υλικά και σε διαφορετικού είδους επιφάνειες.

Αποτελεί την μετάβαση από ένα πιο νεανικό ύφος, σ’ ένα πιο ώριμο στάδιο ανάπτυξης του εικαστικού.

Μέσω της συγκεκριμένης δουλειάς, και γενικότερα στην καλλιτεχνική πορεία του, πειραματίζεται στο τεχνικό κομμάτι. Μελετά τον τρόπο που αντιδρούν τα υλικά μεταξύ τους και με τις επιφάνειες που εφαρμόζονται, παρατηρώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την διαφορετική αίσθηση βάθους.

Βασικό χαρακτηριστικό στους πίνακες είναι ότι οι φόρμες των αντικειμένων που απεικονίζονται έχουν δευτερεύοντα ρόλο, ενώ το φως αποτελεί βασικό στοιχείο.

Επιπλέον, η θεματολογία των έργων αντλείται κυρίως από το αστικό περιβάλλον, τον άνθρωπο και οτιδήποτε τα περιλαμβάνει.
Διάρκεια έκθεσης: 10 – 15 Οκτωβρίου 2016. Ώρες λειτουργίας: 18:00-23:00.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ