Η ΟΕΝΓΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ

Η ΟΕΝΓΕ με ανακοίνωσή της εκφράζει τη συμπαράσταση της στους γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας, οι οποίοι όπως υποστηρίζει, απαιτούν το αυτονόητο, την πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών τους, που καθυστερεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται ακόμη τα εξής:

“Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει τη στάση της αναπληρώτριας διοικήτριας απέναντι στους εκπροσώπους της Ένωσης του Νοσοκομείου. Η διοίκηση σκόπιμα καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό όταν λέει ότι οι κινητοποιήσεις ευθύνονται για τα προβλήματα του νοσοκομείου και την ταλαιπωρία των ασθενών. Οι ισχυρισμοί ότι οι αγώνες δίνουν πάτημα σε όσους θέλουν να κλείσουν ή να ιδιωτικοποιηθούν τα δημόσια νοσοκομεία είναι απαράδεκτοι.

Αποτελεί πρόκληση αυτοί που εφαρμόζουν την κυβερνητική πολιτική της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης και της ενίσχυσης της επιχειρηματικής λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων, να κατηγορούν τους υγειονομικούς που σε κοινό μέτωπο με τους ασθενείς αγωνίζονται για να πάψει η Υγεία να είναι εμπόρευμα ή φιλανθρωπία και να αποτελεί κατοχυρωμένο λαϊκό δικαίωμα.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί, μαζί με τους υπόλοιπους μαχόμενους υγειονομικούς που με αυτοθυσία προφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους ασθενείς και που αγωνιζόμαστε για αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, σύγχρονες, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας για όλο το λαό δεν ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές. Δηλώνουμε πως  θα αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά κάθε κρούσμα αυταρχισμού. Οι ενέργειες αυτές όχι μόνο δεν μας φοβίζουν αλλά μας πεισμώνουν ακόμη περισσότερο.

Η διοίκηση του νοσοκομείου ας αφήσει τις δικαιολογίες ότι δήθεν η καθυστερημένη εξόφληση των εφημεριών οφείλεται στην μη έγκαιρη κατάθεση των προγραμμάτων. Τόσο η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας όσο και η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας να φροντίσουν άμεσα στην πληρωμή του συνόλου των εφημεριών χωρίς καμία περικοπή.

Η ΟΕΝΓΕ στηρίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συναδέλφων τόσο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας όσο και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας και τα Κέντρα Υγείας”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ