Π. ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ: ΝΤΡΟΠΗ Η “ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ” ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΕ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ

Στη Λάρισα βρέθηκε ο Γραμματέας Οργανωτικού του «Ποταμιού»

Πανθεσσαλική συνάντηση οργανωτικού χαρακτήρα παρουσία του Οργανωτικού Γραμματέα του κόμματος Παντελή Αβραμίδη πραγματοποίησαν το Σάββατο στο Επιμελητήριο Λάρισας μέλη και φίλοι του «Ποταμιού».

Η πορεία του κινήματος καθώς και οι ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις απασχόλησαν τη συζήτηση, ενώ στο περιθώριο της συνάντησης ο κ. Αβραμίδης μιλώντας στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στις εξελίξεις γύρω από την κεντροαριστερά, απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών, περιέγραψε αυτόνομη κάθοδο του «Ποταμιού» όταν έρθει η ώρα της κάλπης, ενώ δεν δίστασε να καταφερθεί εναντίον της κυβέρνησης για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και τις πρόσφατες αυξήσεις σε ανώτερους δικαστικούς.

«Η “συναλλαγή” του Μαξίμου για τις αυξήσεις σε ανώτερους δικαστικούς είναι ντροπή για τη χώρα, ωστόσο οι δικαστικοί στην πλειοψηφία τους δεν εξαγοράζονται», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση Αβραμίδη, που χαρακτήρισε «αντιδημοκρατική» και τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

«Το μέγα θέμα είναι αυτό της Δημοκρατίας και του ελέγχου των θεσμών, όπως η Δικαιοσύνη», τόνισε ο κ. Αβραμίδης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών για τον τόπο «ασχέτως αν… κραυγάζουν για το αντίθετο στη ΝΔ, στο πλαίσιο ενός προσχηματικού παιχνιδιού».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην κεντροαριστερά ο κ. Αβραμίδης τόνισε πως οι συζητήσεις με τη «Δημοκρατική Συμπαράταξη» σταμάτησαν, την ώρα που το «Ποτάμι» συνεχίζει να μιλά με ανθρώπους του χώρου «καθώς πρόκειται για το μοναδικό χώρο που παράγει ιδέες».

Κλείνοντας και αναφερόμενος στα εσωκομματικά ο κ. Αβραμίδης επανέλαβε τη θέση του κόμματος για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές, ενώ κληθείς να σχολιάσει τις αποχωρήσεις στελεχών και αναφερόμενος στις περιπτώσεις Θεοχάρη και Ορφανού, τόνισε πως ο πρώτος αποχώρησε για προσωπικούς λόγους «καθώς η πλατφόρμα του δεν απέχει πολιτικά», ενώ ο κ. Ορφανός «παραμένει κοντινός στο Ποτάμι άνθρωπος».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ