ΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Στην επιστολή του αναφέρει:

“Κυρία Πρόεδρε,

Όλοι συνομολογούν ότι οι επαγγελματίες του Δήμου Τυρνάβου αντιμετωπίζουν μια ιδιαιτέρως δύσκολη οικονομική πραγματικότητα, που ευθέως απειλεί τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους. Η βάναυση φορολογία, η διόγκωση των ασφαλιστικών εισφορών, οι αυξήσεις στα πάγια κόστη λειτουργίας, η ραγδαία αποκλιμάκωση της κατανάλωσης και η μείωση του διαθέσιμου αγροτικού εισοδήματος έχουν κλυδωνίσει σε επικίνδυνο βαθμό την οικονομική ευστάθεια των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων του διευρυμένου Δήμου Τυρνάβου.

Ενώπιον των συνθηκών αυτών που έχουν δημιουργηθεί στην τοπική οικονομία και αγορά, η δημοτική αρχή δεν μπορεί και δεν πρέπει να μένει αδιάφορη και απαθής. Τουναντίον, οφείλει να στηρίξει εμπράκτως τους επαγγελματίες, προκειμένου να διέλθουν την περιρρέουσα αρνητική οικονομική συγκυρία με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Έτσι, η «Δράση Πολιτών», στα πλαίσια των θεσμικών της δυνατοτήτων, προτείνει μια ειδική μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθούν οι ενδεικνυόμενοι τρόποι υποστήριξης των επαγγελματιών του Δήμου μας, με τη διατύπωση συγκεκριμένων μέτρων και ιδεών από όλες τις δημοτικές παρατάξεις.

Για παράδειγμα, σε μια τέτοια συνεδρίαση, η «Δράση Πολιτών» θα προτείνει, πλην των άλλων μέτρων που έχουμε σκοπό να καταθέσουμε , τη δραστική μείωση του ενοικίου σε όλα τα καταστήματα που εκμισθώνονται από το Δήμο Τυρνάβου, προκειμένου να παρασχεθεί μια άμεση ανάσα οικονομικής συνδρομής στους χειμαζόμενους επαγγελματίες.

Οι επιπτώσεις μιας τέτοιας πολιτικής θα είναι ιδιαίτερα επωφελείς όχι μόνο για τους επαγγελματίες, αλλά και για τους καταναλωτές και για τα οικονομικά του Δήμου. Η μείωση των ενοικίων θα ανακουφίσει τους επαγγελματίες και θα τους δώσει τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους, έτσι ώστε να γίνουν περισσότερο συνεπείς στην κάλυψη των οικονομικών τους υποχρεώσεων έναντι του Δήμου Τυρνάβου. Μάλιστα, ιδιαίτερα ευνοϊκή θα είναι η αντανάκλαση των μειώσεων στους επαγγελματίες του Αμπελώνα,  καθώς θα καταστούν ανταγωνιστικότεροι, δυνάμενοι έτσι να έλξουν μεγαλύτερο αριθμό πελατών από τη γειτονική Λάρισα.

Επιπροσθέτως, μια γενναία μείωση των ενοικίων από το Δήμο Τυρνάβου θα ωθήσει και ιδιώτες να κινηθούν προς την ίδια κατεύθυνση, αν και οι περισσότεροι εξ αυτών ήδη έχουν προχωρήσει σε ανάλογες πρακτικές, προκειμένου να βοηθήσουν τους επαγγελματίες να κρατήσουν μισθωμένα τα ακίνητά τους μέσα σε μια οδυνηρή οικονομική συγκυρία.

Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι το αίτημα της «Δράσης Πολιτών» θα εισακουστεί και θα υλοποιηθεί η προτεινόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρόκειται για μια ενέργεια που την οφείλουμε στους δημότες μας. Ο Δήμος Τυρνάβου, πλην του αγροτικού τομέα, διαθέτει και μια πολυάριθμη κοινότητα επαγγελματιών, που πασχίζουν να επιβιώσουν οικονομικά, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες στους κατοίκους. Οι άνθρωποι αυτοί δεν πρέπει να μείνουν αβοήθητοι. Ο Δήμος Τυρνάβου πρέπει να τείνει χείρα βοηθείας και αλληλεγγύης. Σήμερα αυτό είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ άλλοτε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ