Ο ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΌΙΜΠΛΕ: Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΔΝΤ

Η αντίθεση της Γερμανίας στην ελάφρυνση του χρέους προσκρούει στις απαιτήσεις της για συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κ. Τσακαλώτος είπε πως μετέφερε αυτό το μήνυμα στον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά την ετήσια συνεδρίαση του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.

Ο Τσακαλώτος επανέλαβε πως θέλει το ΔΝΤ να ενταχθεί στο πρόγραμμα και πρόσθεσε πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πιστεύει ότι το πρόγραμμα διάσωσης θα δουλέψει, το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα και δεν πρόκειται να υπάρξει σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

«Κάτι πρέπει να δώσει εκεί, και νομίζω πως βαθιά μέσα του, το καταλαβαίνει και ο ίδιος» δήλωσε ο Έλληνας υπουργός. «Είναι ένας πανούργος πολιτικός που βρίσκεται στα πράγματα εδώ και πολύ καιρό. Δεν μπορώ να πιστέψω πως δεν καταλαβαίνει ότι δεν μπορείς να έχεις και τα τρία αυτά πράγματα» τόνισε ο Τσακαλώτος παρομοιάζοντας την Ελλάδα με μία γαζέλα που προσπαθεί να αποφύγει το ποδοπάτημα από δύο μαινόμενους ελέφαντες, σε αυτή την περίπτωση τη Γερμανία και το ΔΝΤ.

mignatiou.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ