Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΑ “ΚΟΚΚΙΝΑ” ΔΑΝΕΙΑ

Τη δική της πρόταση κατέθεσε προς συζήτηση στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τυρνάβου κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικού θέματος η παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση” δήμου Τυρνάβου, που καταψήφισε το προταθέν ψήφισμα. Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης έχει ως εξής:

“Η Λαϊκή Συσπείρωση Τυρνάβου εκτιμά  πως  σε μια περίοδο που η χρεωκοπία της λαϊκής οικογένειας, οι πλειστηριασμοί  και οι κατασχέσεις  , συνέπειες της  εφαρμογής των μνημονίων που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων , το αίτημα για νομοθέτηση της εξαγοράς του μη εξυπηρετούμενου δανείου από τον δανειολήπτη βρίσκεται πίσω από την πραγματικότητα. Αφορά  ανθρώπους που έχουν τη οικονομική  δυνατότητα να κάνουν Οι χιλιάδες εργαζόμενοι, φτωχοί αγρότες, κτηνοτρόφοι αυτοαπασχολούμενοι -θύματα της καπιταλιστικής κρίσης -που σε μια νύχτα «έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους» , που δεν έχουν καν εισόδημα ή που  φυτοζωούν, προφανώς δεν είναι σε θέση ούτε να εξαγοράσουν το δάνειό τους ούτε να το αποπληρώσουν με τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτουν οι τράπεζες.

Η Λαϊκή  Συσπείρωση  Τυρνάβου με δεδομένη την φτωχοποίηση και εξαθλίωση  ευρύτατων λαϊκών στρωμάτων,   παλεύει για δραστική μείωση των οφειλών τους,   τη διαγραφή κάθε είδους τόκων, των ποσών που αντιστοιχούν σε τυχόν ανατοκισμό ή ανακεφαλαιοποίησης , καθώς και αναστολή της πληρωμής της οφειλής για τους ανέργους όσο διάστημα διαρκεί η οικονομική κρίση. Σε καμιά δε περίπτωση δεν πρέπει να βρεθεί μέρος της ακίνητης περιουσίας και κυρίως το σπίτι φτωχού οφειλέτη στα χέρια  των τραπεζιτών ή των ξένων ή ντόπιων funds.

Καταθέτουμε κωδικοποιημένα αιτήματα και ζητάμε το Δημοτικό Συμβούλιο να υιοθετήσει αυτά τα αιτήματα, που μπορούν να ανακουφίσουν, έστω και προσωρινά, τις λαϊκές οικογένειες.

  • Πάγωμα των χρεών προς το δημόσιο χωρίς προσαυξήσεις. Απαγόρευση με νόμο κάθε πλειστηριασμού κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας με σημερινά αντικειμενικά κριτήρια αξίας μέχρι 300.000 ευρώ και μέχρι 150 τ.μ. για τη λαϊκή τετραμελή οικογένεια. Καμιά κατάσχεση χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.
  • Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα πληρωμής δανείων για όσο κάποιος είναι άνεργος, κατάργηση πλειστηριασμών πρώτης και δεύτερης κατοικίας.
  • Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων, επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών κλπ, για τους αυτοαπασχολούμενους που διατηρούν την επιχείρηση τους.
  • Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
  • Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας. Κατάργηση του ΚΕΑΟ για τα χρέη των αυτοαπασχολούμενων για την ατομική τους ασφάλιση”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.