ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Στο θέμα της μη πληρωμής των εφάπαξ δύο εργαζομένων του δήμου Τυρνάβου που συνταξιοδοτήθηκαν επανέρχεται με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δράση Πολιτών» Στέλιος Ροντούλης,  υποστηρίζοντας ότι για το θέμα θα πρέπει να επέμβει η δικαιοσύνη, αφού όπως τονίζει έχουν κοπεί εντάλματα για την πληρωμή των δύο εργαζομένων,

τα οποία αν και έχουν πάρει τις απαραίτητες εγκρίσεις παραμένουν στο δήμο με την ένδειξη «απλήρωτο λόγω έλλειψης χρημάτων».

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Ροντούλης αναφέρει τα εξής:

«Στο προηγηθέν Δημοτικό Συμβούλιο, η δημοτική παράταξη «Δράση Πολιτών» κατήγγειλε την απαράδεκτη μεταχείριση που υπέστησαν δυο εργαζόμενες γυναίκες από τη δημοτική αρχή του κ. Σαρχώση.

Οι εν λόγω κυρίες, η Α.Β. και η Γ.Ε., τα πλήρη στοιχεία των οποίων βρίσκονται στη διάθεση της ιστοσελίδας, εργάζονταν στον Παιδικό Σταθμό Αμπελώνος, η μία ως μαγείρισσα και η άλλη ως καθαρίστρια. Το 2012 οι εν λόγω κυρίες συνταξιοδοτήθηκαν, ενώ εν συνεχεία έλαβαν από το Δημόσιο και το εφάπαξ που δικαιούνταν. Επιπροσθέτως, δικαιούνταν από το Δήμο Τυρνάβου και ένα εφάπαξ βοήθημα (Ν. 103/575), το οποίο όμως ουδέποτε μέχρι σήμερα εισέπραξαν, μολονότι η υπηρεσία του ΟΚΠΑΤ εξέδωσε την 1/7/2015 τα αντίστοιχα χρηματικά εντάλματα (για την πρώτη το υπ. αρ. 19Ε, ποσού 19.832,56 €, και για τη δεύτερη το υπ. αρ. 18Ε, ποσού 18.544,54 €).

Μάλιστα, τα προαναφερθέντα χρηματικά εντάλματα απεστάλησαν και στην Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπου και θεωρήθηκαν κατά την 16/7/2015.

Ενώ, λοιπόν, έγιναν όλες οι απαιτούμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες, προκειμένου να λάβουν οι δύο εργαζόμενες τα χρήματά τους, ξαφνικά ανεγράφη πάνω στα εντάλματα η ένδειξη «Απλήρωτο λόγω έλλειψης χρημάτων» και, έτσι, και οι δύο κυρίες μέχρι σήμερα συνεχίζουν να αναζητούν τα απωλεσθέντα χρήματά τους.

Όμως,  τα ερωτήματα είναι αμείλικτα για τη δημοτική αρχή του κ. Σαρχώση. α) Εάν δεν υπήρχαν τα χρήματα, γιατί κόπηκαν τα χρηματικά εντάλματα; β) Εάν δεν υπήρχαν τα χρήματα, γιατί τα εντάλματα εστάλησαν προς θεώρηση από την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου; γ) Τη στιγμή που τα εντάλματα θεωρήθηκαν, γιατί τα ποσά δεν κατεβλήθησαν μέχρι την 31/12/2015, όπως θα έπρεπε να είχε γίνει; δ) Πού πήγαν τα χρήματα που αναγράφονται στα δύο εντάλματα ως υπαρκτές πιστώσεις;

Όλα αυτά τα ερωτήματα ετέθησαν από τη «Δράση Πολιτών» στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά απαντήσεις δεν δόθηκαν. Κάποιοι, μάλιστα, θέλησαν να μας διαψεύσουν, υποστηρίζοντας ότι τα δύο χρηματικά εντάλματα ήταν ανύπαρκτα. Έτσι, αναγκαζόμαστε να φέρουμε το θέμα στη δημοσιότητα, με ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία, για να δικαιωθούν οι δύο εργαζόμενες και για να αρθεί, επιτέλους, το πέπλο αδιαφάνειας που επικρατεί στην οικονομική διαχείριση του Δήμου Τυρνάβου.

Στο πλαίσιο των δύο αυτών στόχων, καλούμε τη Δικαιοσύνη, το Ελεγκτικό Συνέδριο, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας να παρέμβουν άμεσα. Είναι αδιανόητο να εκδίδονται χρηματικά εντάλματα, να θεωρούνται από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και οι δικαιούχοι να μένουν έρμαια στα χέρια του κάθε κυρίου Σαρχώση».

Στη συνέχεια ο κ. Ροντούλης παραθέτει και τα παρακάτω αντίγραφα των ενταλμάτων:002-2

001print

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ