ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Η ΑΝΔΡΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ Μ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ

Σήμερα (Τετάρτη) το πρωί η παλαιότερη εν ενεργεία Χορωδία της Λάρισας, η ανδρική Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Λαρίσης ξεκινά για την Κέρκυρα, με σκοπό να συμμετάσχει στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ και στο Διαγωνισμό Χορωδιών, που θα διεξαχθεί στο νησί των Φαιάκων.

Στο εν λόγω φεστιβάλ δήλωσαν συμμετοχή περισσότερες από 30 Χορωδίες κάθε κατηγορίας (Ανδρικές, Γυναικείες, Παιδικές, Μικτές κλπ), οι οποίες προέρχονται από την Ελλάδα και άλλες 7 χώρες.

Την Πέμπτη η Χορωδία θα λάβει μέρος στην παρέλαση των Χορωδιών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στους κεντρικούς δρόμους και τις πλατείες του ιστορικού κέντρου της Κέρκυρας, ένα μέρος, το οποίο έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco.

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου η Χορωδία θα συμμετάσχει στο «Κοντσέρτο Φιλίας», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, έναν μοναδικό μνημειακό χώρο, ο οποίος κτίστηκε από τους Άγγλους τον 19ο αιώνα, έχοντας ως πρότυπο τον ρυθμό των αρχαίων ελληνικών ναών και ο οποίος βρίσκεται στον χώρο του Παλαιού Φρουρίου της πόλης. Στη συγκεκριμένη συναυλία η Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου θα παρουσιάσει 6 έργα από το πλούσιο ρεπερτόριό του, ενώ θα λάβουν μέρος και άλλες τρεις Χορωδίες από την Ελλάδα και μία από την Ρουμανία.

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στον χώρο του πανέμορφου Δημοτικού Θεάτρου της Κέρκυρας, η Χορωδία θα διαγωνιστεί ενώπιον διεθνούς κριτικής επιτροπής, η οποία αποτελείται από παγκοσμίου φήμης μουσικούς. Ο μαέστρος Χρήστος Κτιστάκης έχει προετοιμάσει κατάλληλα τους χορωδούς, ώστε να αποδώσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, μετά από σκληρή και έντονη δουλειά, η οποία ξεκίνησε με πρόβες από τον περασμένο Απρίλιο. Τα τρία διαγωνιστικά έργα, που θα παρουσιάσει η Χορωδία, είναι τα εξής:

  • Iudas mercator pessimus του Tomás Luis de Victoria
  • Vier Gesänge für vier Männerstimmen, op. 17- Nr. 4, Die Nacht του Franz Schubert • Huszt του Ούγγρου συνθέτη Zoltán Kodály.

Οι χορωδοί του Μουσικού Συλλόγου θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν πλούσιες μουσικές εμπειρίες τόσο από το Φεστιβάλ όσο και από τον Διαγωνισμό, αφού θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν το πλούσιο ρεπερτόριο των ελληνικών και ξένων χορωδιών, όπως και ένα μουσικό εργαστήριο με τον τίτλο «Sing free» μαζί με μία συναυλία τζαζ μουσικής από τη διεθνούς φήμης τραγουδίστρια και καθηγήτρια της τζαζ μουσικής, Jay Clayton.

Τέλος, η Χορωδία θα τραγουδήσει δύο νησιώτικα παραδοσιακά τραγούδια, ένα της Κέρκυρας και ένα της Ταϊτής, μαζί με τους Χορωδούς όλων των υπολοίπων Χορωδιών κατά την Τελετή Απονομής Βραβείων και στη Συναυλία Λήξης του Φεστιβάλ, το Σάββατο το βράδυ.

Ελπίζουμε ότι η συμμετοχή της Χορωδίας στο Φεστιβάλ και στον Διαγωνισμό θα στεφθεί από επιτυχία και ευχόμαστε να επιστρέψουν στην πόλη μας με ένα βραβείο στις αποσκευές τους!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ