ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ Β/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών του Δήμου Λάρισας μετά από τη σύσκεψη που προηγήθηκε με τους συλλόγους γονέων επισκέφθηκε τον προϊστάμενο β/βαθμιας εκπαίδευσης του νομού κ. Γ. Καψάλη, στον οποίο κατέθεσε υπόμνημα με τα αιτήματα των γονέων όπως αυτά καθορίστηκαν στη σύσκεψη, απαιτώντας άμεσα απαντήσεις και λύσεις σε αυτά.

Τα αιτήματα είναι:

-Αμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών εκπαιδευτικούς με μαζικούς μόνιμους διορισμούς. Ιδιαίτερη βαρύτητα να δοθεί στην Ειδική Αγωγή όπου τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού είναι τεράστια. Στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής στη Γιάννουλη με 90 μαθητές δεν έχει προσληφθεί ακόμη ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό.

-20 μαθητές ανά τμήμα, όπως επιτάσσει και η παιδαγωγική επιστήμη, όχι στα υπερπληθή τμήματα.

-Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών, ή των συλλόγων για πληρωμή λειτουργικών εξόδων. Να δίνονται  δωρεάν και με ευθύνη του κράτους  τα ξενόγλωσσα βιβλία στο Λύκειο , και να  μην επιβαρύνονται οι γονείς όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

-Δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών από και προς το σχολείο τους.

– Να λειτουργήσουν οι τομείς των ΕΠΑΛ, χωρίς τις προϋποθέσεις που βάζει το υπουργείο για ελάχιστο αριθμό μαθητών. Το ίδιο και στα Γενικά Λύκεια για τη δημιουργία τμημάτων ομάδων προσανατολισμού. Nα μη γίνει μεταφορά τομέων από το 4ο ΕΠΑΛ.

– Να δοθούν άμεσα τα βιβλία ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ

-Δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη όλων των μαθητών, ανεξάρτητα από φορέα ασφάλισης.

-Να εξασφαλιστεί κονδύλι για την παροχή ενός γεύματος με ευθύνη του κράτους σε όλους τους μαθητές.

–  Να γίνει άμεσα η μεταφορά του 4ου ΕΠΑΛ στο κτίριο της βιοχημείας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ