ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΟ ‘’ΚΑΘΑΡΟ’’  ΧΑΡΤΙ

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων του Δήμου Τυρνάβου θα συλλέγουν το καθαρό και έντυπο χαρτί, ξεχωριστά από τα άλλα απορρίμματα και θα το τοποθετούν  σε ειδικούς κάδους. Για το σκοπό αυτό η υπηρεσία καθαριότητας διαθέτει δύο χάρτινους κάδους, χορηγία  της Χαρτοβιομηχανίας Φθιώτιδας, σε όλα τα σχολεία του Δήμου

και αναλαμβάνει να πραγματοποιεί την συλλογή του χαρτιού.  Δημιουργείται  έτσι ένα μικρό χωριστό ρεύμα συλλογής απορριμμάτων  κάτι που, αποτελεί ένα βήμα στη προσπάθεια εισαγωγής στην καθημερινότητα των πολιτών, της εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων. Μια διαχείριση που απαιτεί χωριστά ρεύματα συλλογής  και τον διαχωρισμό  των απορριμμάτων  στην πηγή (Διαλογή στη Πηγή). Στόχος της υπηρεσίας καθαριότητας είναι να μυηθούν οι μαθητές  στη διαλογή των απορριμμάτων και να ‘’μεταφέρουν’’ αυτή τη συμπεριφορά στη καθημερινότητά τους.

Ο Δήμος Τυρνάβου ενημερώνει πως όταν τελειώσει η διανομή των κάδων στα σχολεία θα ακολουθήσει και δεύτερη φάση που θα καλύψει χώρους που στεγάζονται δημόσιες  και δημοτικές υπηρεσίες.

Στη φωτογραφία: ο κ. Χρήστος Τσιόπας Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δήμου Τυρνάβου και η κ. Ελένη Μπόραντα, Διευθύντρια 1ου Γυμνασίου Τυρνάβου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ