ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΣΤΟ Β’ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Εκδήλωση με θέμα «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα : Διαδρομές στο χώρο και στο χρόνο-Εθνικά και ευρωπαϊκά δίκτυα πολιτιστικών διαδρομών» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας με πρωτοβουλία του συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα»,

ippokr3της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων του νομού.

Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας Στ. Σδρόλια παρουσίασε τα μνημεία του κέντρου της Λάρισας με παράλληλες αναφορές στις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα για τη σύνδεσή τους μέσω πολιτιστικών διαδρομών, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου “Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα”  Ρίζος Χαλιαμπάλιας  αναφέρθηκε στα δίκτυα των πολιτιστικών διαδρομών, εθνικών και ευρωπαϊκών, τα οποία συνδέουν μνημεία μιας πόλης, χώρας ή και διαφορετικών χωρών με τη χρήση ψηφιακής τεχνολογίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε έντυπο στο οποίο αποτυπώνονται βασικά στοιχεία της ζωής και της σκέψης του Ιπποκράτη. Την μετάφρασή του κειμένου στα Αγγλικά, επιμελήθηκαν η Ταμίας του Συλλόγου Νάνσυ Γκιτέρσου και η Τζο Μάννιον  -Καψάλη, ενώ το καλαίσθητο έντυπο έχει φιλοτεχνήσει ο Γιάννης Πέτρου με ένα χάρτη που απεικονίζει το κέντρο της πόλης και τα μνημεία του.

ippokr2Αίσθηση προκάλεσε η παρουσίαση θεατρικού δρώμενου, με την επιμέλεια της εκπαιδευτικού Τ. Καΐπη, στο οποίο συμμετείχαν μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου που πήραν μέρος το σχολικό έτος 2015-16, στο πρόγραμμα “Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα”, το οποίο «έντυσαν» με ήχους κρουστών οι μαθητές του Συνόλου Κρουστών του Μουσικού Σχολείου Λάρισας με τον καθηγητή τους κ. Γιάννη Μακρυγιάννη.

Την όμορφη εκδήλωση χαιρέτισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Αθ. Παιδής και ο πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιάννης Στεφανίδης, ενώ το παρών έδωσαν εκπρόσωποι φορέων, μέλη του συλλόγου κλπ.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: F/B

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ