ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΡΑΚΤΕΡ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Μήνυμα νέων αγώνων από την ΕΟΑΣΛ και τους αγροτικούς συλλόγους

Η Ε.Ο.Α.Σ.Ν. Λάρισας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι της περιοχής Τυρνάβου, καλούν όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους στο παντυρναβίτικο συλλαλητήριο, με γεωργικά μηχανήματα, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου και ώρα 12 μ. στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου, για την αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων του αγροτικού κόσμου.

Σε ανακοίνωση που συνυπογράφουν οι ομοσπονδία και οι σύλλογοι Τυρνάβου, Αμπελώνα, Αργυροπουλίου – Λυγαριάς και Δαμασίου, αναφέρονται τα εξής:

“Στις 7 Οκτώβρη 2016 πραγματοποιήσαμε ανοιχτή συνέλευση-σύσκεψη στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου, όπου αποφασίσαμε την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου με τρακτέρ στην κεντρική πλατεία Τυρνάβου, την Παρασκευή 21 Οκτώβρη 2016 και ώρα 12 μ.μ, για να διεκδικήσουμε αγωνιστικά την επίλυση των παρακάτω αιτημάτων μας. Γιατί, παρά τις υποσχέσεις και την έκφραση συμπάθειας εκ μέρους των διαφόρων κυβερνητικών, υπηρεσιακών και τοπικών παραγόντων αυτά παραμένουν μέχρι σήμερα άλυτα.

-Ολοκληρωτικές και άμεσες αποζημιώσεις στο 100%, για τις παραγωγές που χάθηκαν από τον παγετό της 26ης Μάρτη 2016, καθώς επίσης για τις παραγωγές που επλήγησαν πρόσφατα από χαλαζοπτώσεις και ανεμοθύελλες στην επαρχία Τυρνάβου.

– Την κατάργηση των φόρων στο κρασί και την διατήρηση των διημέρων απόσταξης.

-ΕΛΓΑ κρατικός φορέας με επαρκή χρηματοδότηση από το κράτος και αλλαγή του κανονισμού ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από τα φυσικά φαινόμενα και τις νόσους των ζώων.

– Πάγωμα των <χαρατσιών> και όλων των υποχρεώσεων των πληγέντων αγροτών.

Συνάδελφοι αγροτοκτηνοτρόφοι,

Η εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που μαζί με την ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ ψήφισαν το Μνημόνιο, σε συνδυασμό με τα παρά πάνω προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε τοπικό επίπεδο, φέρνουν μεγαλύτερη φτώχεια, εξαθλίωση και νέο ξεκλήρισμα για χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους. Νέα χαράτσια ετοιμάζονται να προστεθούν στα παλιά, όπως το περιβαλλοντικό τέλος στο νερό ύδρευσης και άρδευσης και η πολλαπλή συμμόρφωση (ΚΤΕΟ για τα γεωργικά μηχανήματα),όπως προβλέπει η ΚΑΠ. Σχεδιάζουν νέα μεγάλη αύξηση στο χαράτσι του ΕΝΦΙΑ για τα χωράφια. Αύξησαν από φέτος τις ασφαλιστικές εισφορές για την υγεία στο 6,95%. Σχεδιάζουν τη μείωση των συντάξεων κατά 60% για όσους συνταξιούχους αγρότες αναγκάζονται να καλλιεργούν λόγω της εξευτελιστικής σύνταξης του Ο.Γ.Α. Ετοιμάζουν πλειστηριασμούς και κατασχέσεις για τα κόκκινα δάνεια. Κάθε χρόνο αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΛΓΑ, ενώ μειώνουν η δεν δίνουν αποζημιώσεις σε όσους δικαιούνται, όπως φέτος σε όσους η παραγωγή τους καταστράφηκε από τον παγετό και άλλες φυσικές καταστροφές.

Για όλους τους παρά πάνω λόγους:

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν μαζικά μέρος στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ της 21 ΟΚΤΩΒΡΗ 2016″

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ