ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ Η «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ» ΤΗΣ ΝΔ

Ανακοίνωση της οργάνωσης Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ έχει κληθεί, τις τελευταίες ημέρες, να δώσει απαντήσεις σε μια σειρά από θέματα που αφορούν τη συμφωνία συγκάλυψης με το βαθύ κράτος της διαπλοκής… Δεν προκαλεί έκπληξη ότι σε όλες τις εκκλήσεις να απαντήσει και να ξεκαθαρίσει το αν εξακολουθεί να λειτουργεί ως παραμάγαζο της διαφθοράς και καταφύγιο της διαπλοκής έχει σιωπήσει εκκωφαντικά.

Μιας όμως και –πέραν της ΝΔ– εξίσου εκκωφαντική είναι και η σιωπή των συστημικών μέσων, ας θυμίσουμε δυο-τρία από τα πιο πρόσφατα «κατορθώματα» της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

Η αγωγή της Τράπεζας Πειραιώς εναντίον της ΝΔ, για δάνεια 160 εκατομμυρίων! Αυτά, το οποία ο κ. Μητσοτάκης στην Βουλή είπε ότι αποπληρώνονται κανονικά. Έχει και ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός τα όρια του, δεν νομίζετε;!

Η εμπλοκή ενός ακόμα στελέχους του κόμματος (και συγκεκριμένα του περιβάλλοντος της Ντόρας Μπακογιάννη) σε κατάχρηση τεράστιων χρηματικών ποσών στην Ξάνθη και η καταδίκη του για την παράνομη δράση του. Φυσικά, όπως ο Παπασταύρου ή ο άλλος στενός συνεργάτης Μητσοτάκη που βαρύνεται με κατηγορίες παιδεραστίας, ο εν λόγω καταχραστής δεν ενοχλεί την ΝΔ.

Ο ενεργός ρόλος του κ. Βορίδη στην υποκίνηση ρατσιστικών και ξενοφοβικών εκδηλώσεων στο Ωραιόκαστρο, προφανώς δεν εκπλήσσει. Άξιος ο μισθός και η πάλαι ποτέ «μεταγραφή» του εν λόγω βουλευτή.

Ας δούμε και την «συμφωνία αλήθειας» που οι ακριβοπληρωμένοι επικοινωνιολόγοι του Κ. Μητσοτάκη δεν πρέπει να κουράστηκαν και πολύ να την καταστρώσουν.

Η «συμφωνία αλήθειας» της ΝΔ εξαντλείται μόνο σε εξαγγελίες «μεταρρυθμίσεων», με τις οποίες ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύεται ότι η ελληνική κοινωνία θα υποστεί όλα όσα έχει αποφύγει με την διαπραγμάτευση της σημερινής κυβέρνησης. Θυμίζουμε, εκ περισσού, ότι «μεταρρύθμιση» στο λεξικό του Κ. Μητσοτάκη σημαίνει ξεπούλημα, μειοδοσία και απολύσεις (και αυτό το απέδειξε περίτρανα ως υπουργός).

Η «συμφωνία αλήθειας» της ΝΔ περιορίζεται σε έναν αγώνα εκβιασμών, προκειμένου να μην ρυθμιστεί το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Το γαρ πολύ της θλίψεως, βέβαια, δεδομένου ότι το ΕΣΡ ΔΕΝ συγκροτήθηκε με απόλυτη πολιτική και θεσμική ευθύνη του Κ. Μητσοτάκη και του κόμματός του.

Η «συμφωνία αλήθειας» της ΝΔ αποκρύπτει συστηματικά το τι δεσμεύσεις είχε αναλάβει η κυβέρνηση Σαμαρά έναντι των δανειστών, και ιδίως τα εξοντωτικά πλεονάσματα. Δεν μας κάνει εντύπωση η τάση της δεξιάς να παραχαράσσει την ιστορία. Τουλάχιστον, όμως, ας μην μας εμπαίζουν αυτοί που κατέστρεψαν οικονομικά τη χώρα και οδήγησαν τον λαό στην επιτροπεία.

Η «συμφωνία αλήθειας» της ΝΔ δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια απέλπιδα προσπάθεια στήριξης των πιο σκληρών κύκλων και δη του ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε. Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο, είναι η αλήθεια, απ’ τον υπουργό της SIEMENS!

Τέλος η «συμφωνία αλήθειας» της ΝΔ δίνει υπέρτατο αγώνα για την στήριξη κάθε θύλακα διαπλοκής που δημιουργήθηκε με μόνο σκοπό την οικονομική και πολιτική επιβίωση των στελεχών-φίλων-κουμπάρων της ΝΔ και των συννομέων της στην εξουσία, όπως π.χ. η περίπτωση του σκανδάλου στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

 

Και, αντί κατακλείδας, ας πάρουμε μια πολύ μικρή γεύση από την «ηθική» πολιτική ρητορεία του αρχηγού της ΝΔ. Στην τελευταία, λοιπόν, του ομιλία στην Βουλή, ο Κ. Μητσοτάκης, αδυνατώντας να τοποθετηθεί επί της ουσίας στο ζήτημα της διαπλοκής, που θίγει το κόμμα του αλλά και το οικογενειακό του περιβάλλον, παραδίδοντας μαθήματα «πολιτικού πολιτισμού», κατέφυγε σε εκφράσεις όπως αυτές: «Λασπολογία, χυδαίος λαϊκισμός, αθλιότητές, αδίστακτος λαϊκιστής, εξαπάτησε τους Έλληνες, ιδεοληψία, ανικανότητα, υπόνομος του κομματικού μηχανισμού, αποκαΐδια του σάπιου πολιτικού συστήματος, κατάντημα, πολιτικός εκφυλισμός, άθλια σκευωρία, θράσος, θα έπρεπε να ντρέπεστε, ακατάσχετη φλυαρία, χυδαιότητα, ο πιο ψεύτης, ο πιο ανίκανος και ο πιο αποτυχημένος Πρωθυπουργός αυτής της χώρας, δεν έχετε ιδέα για το τι μιλάτε».

Για να καταλήξει: «Όσο εσείς κατεβάζετε το επίπεδο, εγώ θα το ανεβάζω»!

Αν έτσι έχει το πολιτικό επίπεδο για τη ΝΔ, προτιμούμε να παραμείνουμε χωρίς αυτό. Να εργαζόμαστε σκληρά για το συμφέρον του λαού, να παραμένουμε ειλικρινείς, δυσάρεστοι –αν πρέπει–  στα κακώς κείμενα και –φυσικά– ταξικά μεροληπτικοί.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ