Π. ΣΑΠΚΑΣ: ΣΤΟ ΔΩΛ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ

Σε απάντηση του προέδρου του ΔΩΛ και αντιδημάρχου Πολιτισμού & Επιστημών Πάνου Σάπκα, στην ανακοίνωση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων Ρένας Καραλαριώτου “περί μαθητών δύο ταχυτήτων” στο ΔΩΛ, αναφέρονται τα παρακάτω:

“Κυρία Καραλαριώτου,

Πρέπει να ομολογήσουμε  ότι μας προκάλεσε αλγεινή εντύπωση η ανακοίνωσή σας, καθώς πιστεύαμε μέχρι σήμερα πως η παιδεία και ο πολιτισμός δε μπορούν να είναι πεδίο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης.

Ειδικότερα  δε, όταν πρόκειται για το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και την αναγνωρισμένη πανελληνίως προσφορά του και στους δύο τομείς, εδώ και έναν αιώνα περίπου.

Ένα Ωδείο όπου ποτέ δε φοίτησαν “τυχεροί” μαθητές ή μαθητές “δύο ταχυτήτων”, αλλά μιας ταχύτητας, ανοδικής. Ένα Ωδείο απ’ όπου αποφοίτησαν και θα αποφοιτήσουν “αστέρια” που λάμπουν ακόμη και στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα.

Κάτι τέτοιο  δε θα μπορούσε να συμβεί με αδικίες και παραλείψεις.

Ειλικρινά, νομίζαμε πως η ανακοίνωσή σας, θα αφορούσε σε συγχαρητήρια για το δεύτερο, μέσα σε ένα χρόνο, χρυσό μετάλλιο του γυναικείου φωνητικού συνόλου Indonnation σε διεθνή διαγωνισμό.

Σχετικά με την  “αγανάκτηση των γονέων”, είναι περίεργο που δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μας, αφού οι γονείς επικοινωνούν με τη διεύθυνση, τη διοίκηση, τη γραμματεία του Ωδείου,  και ενημερώνονται προσωπικά για όλα.

Τέλος, μακριά από μας, οι ανισότητες ως προς την τακτοποίηση των παιδιών στις τάξεις τους.

Επιπλέον, κανείς δεν πληρώνει δίδακτρα για μαθήματα που δεν έγιναν, ούτε χάθηκαν ποτέ μαθήματα.

Αναλυτικά:

Η καθυστέρηση  των προσλήψεων του προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου οφείλεται στις εκλογικές αναμετρήσεις των δύο προηγούμενων ετών, το φθινόπωρο του 2014 και του 2015. Όλοι γνωρίζουμε πως με την προκήρυξη εκλογών, παύει κάθε ενέργεια στο Δημόσιο που έχει σχέση με την προκήρυξη θέσεων για πρόσληψη, μέχρι την ορκωμοσία της εκλεγμένης. Κυβέρνησης. Σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, ο κενός χρόνος ανάμεσα σε 2 συμβάσεις προσωπικού ορισμένου χρόνου είναι απαραίτητα 3 μήνες, αλλιώς αποκλείεται από τη διαδικασία ο υποψήφιος.

Τα μαθήματα που παρέχονται σε όλους τους σπουδαστές του Δ.Ω.Λ.,  καλύπτουν συνολικά 9 μήνες. Παιδιά που ξεκινούν με καθυστέρηση ή διακόπτουν τη φοίτησή τους νωρίτερα από τη λήξη ή κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς,  πληρώνουν δίδακτρα μόνο για το διάστημα που πραγματικά φοίτησαν.

Η εντατικοποίηση των μαθημάτων γίνεται μόνο κατόπιν συνεννόησης με γονείς και παιδιά και εφόσον προκύπτει συμφωνία για  ένα εύρυθμο πρόγραμμα. Δεν εξαναγκάζεται κανείς να παρακολουθεί τα μαθήματα του ωδείου εις βάρος του προγραμματισμού των οικογενειακών διακοπών κλπ. Κατά το σχολικό έτος 2015-16, το 9μηνο ολοκληρώθηκε με διπλά μαθήματα μετά το τέλος των σχολικών μαθημάτων.

Κανείς δεν πληρώνει για μαθήματα που τυχόν χάθηκαν από υπαιτιότητα του ωδείου,  αναπληρώσεις μαθημάτων προτείνονται από τους διδάσκοντες και συζητούνται με τους γονείς ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα.

Η διοίκηση του Δ.Ω.Λ. και η διεύθυνση κατέβαλαν και συνεχίζουν να καταβάλλουν  κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς να γίνει κατά την ίδια ημερομηνία για όλο το προσωπικό και όλους τους εκπαιδευόμενους νέους.

Εν κατακλείδι,

Κατά καιρούς έχουν ζητηθεί στοιχεία κι έχουν δοθεί για την ενημέρωση και τη διευκρίνιση ζητημάτων. Η κα Καραλαριώτου δε ζήτησε ποτέ στοιχεία επίσημα από το Ωδείο.

Ίδια διάρκεια σχολικού έτους για όλους τους μαθητές.

ΚΑΝΕΙΣ δεν πληρώνει για μαθήματα που δεν έχει κάνει.

Οι γονείς ενημερώνονται από την ημέρα της εγγραφής για τη διάρκεια, τη λήξη και τα δίδακτρα του σχολικού έτους.

Τα μαθήματα που δεν πραγματοποιούνται με υπαιτιότητα του ΔΩΛ, ΠΑΝΤΑ αναπληρώνονται.

Τα θέματα συζητιούνται στο Δ.Σ. και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων λαμβάνουν πλήρη γνώση.

Το Ωδείο δεν έγινε δέκτης καταγγελιών και οποιοδήποτε πρόβλημα προέκυψε λύθηκε άμεσα.

Αν δεν λαμβάναμε υπόψη την τρίμηνο διακοπή, γνωρίζατε ότι θα αποκλείαμε απασχολούμενους της προηγούμενης χρονιάς;

κ.  Καραλαριώτου, θα σας παρακαλούσαμε στο μέλλον, όταν γίνεστε δέκτης παραπόνων ή αντιλαμβάνεστε παραλείψεις, πριν προχωρήσετε σε καταγγελίες που μπορούν να αναστατώσουν γονείς, μαθητές ή εργαζόμενους, να επικοινωνείτε με τη διεύθυνση, τη διοίκηση ή τη γραμματεία του Ωδείου, για τις σχετικές πληροφορίες και εξηγήσεις.

Εξάλλου, η μουσική ημερεύει τα ήθη”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ