ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΚΗΘΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΣΤΟ ΔΟΜΕΝΙΚΟ

Στη δημοσιότητα έδωσε τις επιστολές που αντάλλαξε με τον γενικό Εισαγγελέα της ιταλικής στρατιωτικής δικαιοσύνης, ο πρόεδρος του συλλόγου οικογενειών θυμάτων του ολοκαυτώματος στο Δομένικο Στάθης Ψωμιάδης, μέσα από τις οποίες προκύπτει ότι δεν θα ασκηθούν διώξεις για τα εγκλήματα που έγιναν στο χωριό, αν και ο κ. Εισαγγελέας αναγνωρίζει την τέλεσή τους.

Στο κείμενο του κ. Ψωμιάδη, αναφέρονται τα εξής

“Με αφορμή την Εθνική μας επέτειο της 28ης Οκτωβρίου που πλησιάζει , δίνουμε σήμερα στην δημοσιότητα την επιστολή που μας έστειλε ο γενικός Εισαγγελέας της Ιταλικής στρατιωτικής Δικαιοσύνης κ Μάρκο ντι Πάολις  (πατήστε εδώ: https://drive.google.com/file/d/0B1txxrw50lYleW4wYThvWVA5azQ/view?usp=sharing  ) καθώς και την απάντηση μας (πατήστε εδώ: https://drive.google.com/file/d/0B1txxrw50lYlNkRVcC1HelMxTWc/view?usp=sharing) . Η Επιστολή αφορά την μήνυση που υπέβαλε ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Στάθης Ψωμιάδης  στην Ιταλική στρατιωτική δικαιοσύνη στις 4 Οκτωβρίου 2011 (Ρώμη-Γραφείο Εγκλημάτων Πολέμου)  κατά των Ιταλών στρατιωτικών που είναι υπεύθυνοι για το ολοκαύτωμα του Μαρτυρικού χωριού μας στις 16 Φλεβάρη του 1943.

Η επιστολή στάλθηκε στις 16 Μάιου του 2016 και η απάντηση μας στις 9 Ιουνίου 2016.

Ο λόγος που δεν δημοσιεύσαμε μέχρι σήμερα τις επιστολές αυτές είναι ότι θέλαμε να δώσουμε τον κατάλληλο χρόνο στην Ιταλική στρατιωτική δικαιοσύνη για να μας απαντήσει.

Τέτοια απάντηση δεν υπήρξε μέχρι σήμερα.

Επίσης στις 28 Ιουνίου στάλθηκε από τον πρόεδρο  για άλλη μια φορά ηλεκτρονική επιστολή (πατήστε εδώ : https://drive.google.com/file/d/0B1txxrw50lYlNFdKTWdCVUxxYWM/view?usp=sharing ) στην κα . Monica Zecca  Μορφωτικό Ακόλουθος της Ιταλικής Πρεσβείας και Διευθύντρια του  Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου στην οποία επισυνάπταμε την επιστολή (πατήστε εδώ: https://drive.google.com/file/d/0B1txxrw50lYlQ1ozUk0yeWExd0k/view?usp=sharing ) του πρώην (2009) Ιταλού Πρεσβευτή κ. Gianpaolo Scarante με την οποία μας είχε ανακοινωθεί η χορήγηση Υποτροφιών στα παιδιά του Δομένικου.

Βέβαια , ο Λαός μας λέει «Το τάξιμο είναι εύκολο , το δόσιμο δεν γίνεται» .

Έτσι καμία απάντηση δεν πήραμε και από το Ιταλικό Ινστιτούτο.

Στο μέτωπο των εξελίξεων για την αγωγή μας κατά των Ιταλών δυστυχώς παρά τις υποσχέσεις , παρά την παρέμβαση μας στην επιτροπή για την διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων ακόμη περιμένουμε από την Κυβέρνηση την Κατάργηση του τέλους δικαστικού ενσήμου στις αγωγές αποζημίωσης θυμάτων των Κατοχικών Δυνάμεων (1941-1945)   . (Διαφορετικά πρέπει να καταβάλλουμε περίπου 300000 ευρώ για να προχωρήσει η αγωγή μας)

 

Η ενημέρωση που έχουμε είναι πως σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης θα υπάρξει κατάργηση του τέλους μόνο για τις Αναγνωριστικές Αγωγές και όχι τις Καταψηφιστικές όπως είναι η δική μας , λόγω αντίδρασης των δανειστών μας…”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ