ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο Κ. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗ ΜΕΣΟΧΩΡΑ;

Δήλωση του Κώστα Μπαργιώτα Βουλευτή Λάρισας με το Ποτάμι

Ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας απέφυγε να έρθει σήμερα στη Βουλή και να απαντήσει σε προγραμματισμένη επίκαιρη ερώτησή μου σχετικά με την εξέλιξη των έργων στη Μεσοχώρα. Φαίνεται ότι  ο κ. Σκουρλέτης επιλέγει την σιωπή ως τακτική, αποφεύγοντας να δώσει απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα

που ανακύπτουν σχετικά με τη στάση του ίδιου και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ προς το συγκεκριμένο έργο, αλλά και όλα τα μεγάλα υδροηλεκτρικά.  Ενημερωτικά, αυτό που απομένει, για να ολοκληρωθεί το έργο στη Μεσοχώρα,είναι η υπογραφή της ΑΕΠΟ (Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων) από τον κ. Σκουρλέτη, ο οποίος με διάφορες προφάσεις δεν την υπογράφει. Η τελευταία προσπάθεια να καθυστερήσει τη διαδικασία ήταν η ανάθεση γεωτεχνικής μελέτης σχετικά με την ευστάθεια του οικισμού της Μεσοχώρας, ενώ είχε προταθεί από την ΔΕΗ η λύση της απαλλοτρίωσης με την οποία συμφωνούσε η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων και των φορέων της περιοχής.

Όσο περνάει ο καιρός και δεν προχωράνε οι εργασίες, το έργο υποβαθμίζεται, χάνονται 25-30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως από την πώληση του ηλεκτρικού ρεύματος που θα παρήγαγε και υπάρχουν απρόβλεπτοι κίνδυνοι απόπλημμυρικά φαινόμενα που μπορεί ανά πάσα στιγμή να πλήξουν το έργο με ανυπολόγιστες συνέπειες. Άραγε, ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας τα έχει αναλογιστεί όλα αυτά ή είναι δέσμιος των ιδεοληψιών της «ανέμελης» εποχής, όπου είχε την άνεση να λέει όχι σε όποιο επενδυτικό σχέδιο προσπαθούσε να γίνει πράξη;Έργα για τα οποία έχουν δαπανηθεί χρήματα της ΔΕΗ και των ελλήνων φορολογουμένων και θα έχουν πολλαπλασιαστικό όφελος για την περιοχή, δεν πρέπει ούτε να ματαιώνονται ούτε να καθυστερούν. Το Ποτάμι θα επιμείνει μέχρι ο κ. Σκουρλέτης να έρθει στην Βουλή και να δώσει απαντήσεις για την πορεία του έργου.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ