ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Κάλεσμα για συμμετοχή στο παντυρναβίτικο συλλαλητήριο με γεωργικά μηχανήματα που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου απευθύνουν εκπρόσωποι της ΕΟΑΣΝΛ και των αγροτικών συλλόγων Τυρνάβου, Αμπελώνα, Δαμασίου και Αργυροπουλίου-Λυγαριάς.

Διεκδικώντας ολοκληρωτικές και άμεσες αποζημιώσεις στο 100% για τις παραγωγές που χάθηκαν από τον παγετό του Μαρτίου αλλά και για τις παραγωγές που επλήγησαν από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις και ανεμοθύελλες σε περιοχές του δήμου Τυρνάβου, καθώς και την κατάργηση των φόρων σε κρασί και τσίπουρο και το «πάγωμα» των χαρατσιών και όλων των υποχρεώσεων των πληγέντων αγροτών, οι αγροτοσυνδικαλιστές προχωρούν στην πρώτη δράση με τρακτέρ για φέτος, ενώ στις 30/10 ακολουθεί και η Πανελλαδική σύσκεψη των Μπλόκων, που θα πραγματοποιηθεί στη Νίκαια Λάρισας.

«Διεκδικούμε αγωνιστικά λύση σε θέματα που “καίνε” την περιοχή και οδηγούν σε φτωχοποίηση της αγροτιάς», τόνισαν σε δηλώσεις τους τόσο ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρ. Μαρούδας όσο και ο πρόεδρος του Α.Σ Τυρνάβου κ. Αστ. Τσικριτσής, ενώ παίρνοντας το λόγο οι πρόεδροι των Αγροτικών Συλλόγων Δαμασίου και Αργυροπουλίου- Λυγαριάς κκ Θ. Μπακαίμης και Ν. Ρεβίσιος αναφέρθηκαν στο θέμα των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ.

«Το μόνο που ζητούμε είναι άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις, καθώς ο οργανισμός δεν έχει προχωρήσει ούτε στο 1/3 των εκτιμήσεων που αφορούν σε καλλιέργειες που έχουν χτυπηθεί από τον παγετό», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ