ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΙΛΙΑ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ

Τον Σεπτέμβριο του 2015 διάφορα κτίρια σε όλο το Παρίσι είχαν γεμίσει για μερικές ημέρες με “εικονικά” γκράφιτι από άγρια ζώα ντυμένα με ρούχα για ανθρώπους- από γορίλες με γραβάτα και ελάφια με παλτό μέχρι γεράκια με κοστούμι και αρκούδες με φούτερ. Ο καλλιτέχνης Julien Nonnon του le3 design studio με το “αστικό σαφάρι του” σύστησε τον εαυτό του στο ευρύ κοινό και το μόνο αναμενόμενο ήταν πως ο πήχης έκτοτε ολοένα θα ανέβαινε.  

Φέτος ο Nonnon επέστρεψε και αποφάσισε να συνεχίσει την παράδοση μεγάλων φωτογράφων που απαθανάτιζαν φιλί στο Παρίσι, πάντα όμως πιστός στην digital street art. Νέο του γέννημα το πρότζεκτ #le_baiser, όπου φωτίζει κτίρια, προσόψεις και αρχιτεκτονικά στοιχεία του Παρισιού με περισσότερα από 100 ζευγάρια να φιλιούνται, σε μια υπενθύμιση πως το Παρίσι θα παραμένει πάντα η “πόλη του έρωτα”.   

Την ιδέα εμπνεύστηκε από τα λόγια του Γάλλου ρομαντικού ποιητή Αλφρέ ντε Μισέ, που είχε πει πως “Η μόνη αληθινή γλώσσα στον κόσμο είναι ένα φιλί” και σκοπός του είναι η προβολή και η γιορτή της ευτυχίας μέσα από τις εικόνες απλών, καθημερινών ανθρώπων που παίρνουν στα χέρια τους την πόλη που αγαπούν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com