ΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: ΌΤΑΝ ΛΕΙΠΕΙ Η ΟΥΣΙΑ…

“Πανηγυράκι λαϊκής κατανάλωσης”, χαρακτηρίζει τα εγκαίνια του σταθμού ΕΚΑΒ στον Τύρναβο ο επικεφαλής της “Δράσης Πολιτών” Στ. Ροντούλης με επιστολή του στο paidis.com, απευθύνοντας σειρά ερωτημάτων για τον τρόπο λειτουργίας του σταθμού κάνοντας παράλληλα λόγο για ανυπαρξία έργου από την πλευρά της δημοτικής αρχής. Στην επιστολή του ο κ. Ροντούλης αναφέρει:

“Χθες, στον Τύρναβο, η δημοτική αρχή του κ. Σαρχώση, που χειμάζεται από παντελή απουσία ουσιαστικού έργου, προσπάθησε για πολλοστή φορά να ρίξει στάχτη στα μάτια των δημοτών.

Οργανώνοντας τα εγκαίνια «βάσης» ΕΚΑΒ εντός του Κ. Υ. Τυρνάβου, θεώρησε καλό να στήσει ένα «πανηγυράκι λαϊκής κατανάλωσης», το οποίο όμως, δυστυχώς για τους εμπνευστές του, δεν τίμησαν παρά ελάχιστοι παρευρισκόμενοι, και από αυτούς οι περισσότεροι με την υπηρεσιακή τους ιδιότητα. Οι δημότες του Τυρνάβου γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη τους, αγνοώντας τις «επικοινωνιακές φούσκες» της παρέας Σαρχώση.

Πρόκειται, εμφανώς, για αντίδραση αναμενόμενη, καθόσον από το όλο εγχείρημα λείπει η ουσία. Μεταφέροντας, λοιπόν, το λαϊκό αίσθημα, που αποζητά την ουσία, θέτουμε στη δημοτική αρχή τα παρακάτω ερωτήματα, εν αναμονή των απαντήσεών της:

α) Πόσα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ θα διαθέτει η περιβόητη «βάση»; β) Σε τι κατάσταση θα βρίσκονται τα ασθενοφόρα αυτά; γ) Ποιος είναι ο συνολικός αριθμός των διασωστών του ΕΚΑΒ που θα στελεχώνει την εν λόγω «βάση»; δ) Η «βάση» θα παρέχει στους Τυρναβίτες 24ωρη εξυπηρέτηση; ε) Πόσοι διασώστες απαιτούνται για να λειτουργεί ένα ασθενοφόρο 24 ώρες; στ) Γιατροί του Κ. Υ. θα συνοδεύουν το ασθενοφόρο, εάν παραστεί ανάγκη;

Θα μπορούσαμε να πολλαπλασιάσουμε τα διατυπωθέντα ερωτήματα. Αρκούμεθα, όμως, μόνο σε αυτά και περιμένουμε τις απαντήσεις, εάν βεβαίως υπάρξουν. Δεν μπορούμε, όμως, να αποφύγουμε ένα τελικό ερώτημα, κομβικής σημασίας για τη «Δράση Πολιτών».

Μήπως, οι περιβόητες «βάσεις» του ΕΚΑΒ αποτελούν τον προπομπό ενός μακιαβελικού σχεδίου σταδιακής συρρίκνωσης και εξαφάνισης των Κέντρων Υγείας;

Κάθε απάντηση είναι από εμάς δεκτή. Πάντως, η «Δράση Πολιτών» θα αντιταχθεί με σφοδρότητα σε έναν τέτοιο υποχθόνιο σχεδιασμό, χωρίς καθόλου να διαπραγματευθεί τη λειτουργία του Κ. Υ. Τυρνάβου. Εάν τυχόν κάποιοι έχουν στο μυαλό τους τέτοιες αρρωστημένες αντιλήψεις, καλά θα κάνουν να τις ξεχάσουν, γιατί θα βρουν τοίχο απέναντί τους.

Με την ευκαιρία, τέλος, του παρόντος σημειώματος, η «Δράση Πολιτών» για πολλοστή φορά συγχαίρει τη διεύθυνση και τους εργαζόμενους του Κ.Υ. Τυρνάβου, καθόσον με τις δικές τους άοκνες προσπάθειες και, μάλιστα, εις πείσμα πολλαπλών ελλείψεων και δυσχερειών, οι δημότες απολαύουν σωτήριες υπηρεσίες υγείας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ