ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟΣ «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ» ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗΝ ΑΕΛ

Κυριολεκτικά… «εγκέλαδος» χτύπησε την ΑΕΛ στα Ιωάννινα, με τους «βυσσινί» σκιά του εαυτού τους να υποτάσσονται με το ντροπιαστικό 4-0 στους «Ζωσιμάδες» απέναντι σε έναν «αφηνιασμένο» ΠΑΣ Γιάννινα, που μάλλον… σταμάτησε στα 4 τέρματα!

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε μόλις στο 6’ για τους γηπεδούχους, όταν μετά από καλοζυγισμένη σέντρα του Μπουκουβάλα ο Κόντε “τσίμπησε” την μπάλα μπροστά από τον Καβουσάκη, αλλά την έστειλε άουτ, για να απαντήσουν οι «βυσσινί» στο 8’ με το Ντέλετιτς, που δοκίμασε το πόδι του από «στημένο» με τη μπάλα να μην του κάνει το χατίρι.

Αυτό που δεν κατάφερε στο 6’ το πέτυχε ελάχιστα λεπτά αργότερα ο Κόντε, αφού μόλις στο 10ο λεπτό του αγώνα ο Ζάιρο έκανε την ντρίμπλα από δεξιά, ο Γιάκος έγινε κάτοχος της μπάλας σεντράροντας με τη μία και ο Κόντε εκμεταλλευόμενος και την ασυνεννοησία του Καβουσάκη με τους αμυντικούς του έβαλε το πόδι του κάνοντας το 1-0.

Η ΑΕΛ επιχείρησε να απαντήσει στο 14’ όταν σε αντεπίθεση με τον Ντοντό από αριστερά βγήκε η σέντρα για το Ναζλίδη, ο οποίος κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Μπέριο, ενώ στο 21’ λίγο έλειψε ο ΠΑΣ να διπλασιάσει τα τέρματά του, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Κοζορώνη ο Τζημόπουλος αφύλακτος στην «καρδιά» της άμυνας έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα άουτ!

Με την ΑΕΛ να έχει μια ανούσια κατοχή της μπάλας συνεχίστηκε η αναμέτρηση και στο 28’ οι γηπεδούχοι «χτύπησαν» και πάλι, όταν ο Κόντε πάσαρε στο Γιάκο και κείνος με προσποίηση «άδειασε» την άμυνα, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Καβουσάκη γράφοντας το 2-0!

Με νεύρα, πολλά φάουλ και κακό ποδόσφαιρο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος στους «Ζωσιμάδες» με την ΑΕΛ ανύπαρκτη στο γήπεδο να μην έχει καταγράψει ούτε μία τελική προσπάθεια στο ενεργητικό της, ενώ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Άγγελος Αναστασιάδης θέλοντας να «φρεσκάρει» την ομάδα του προχώρησε σε δύο αλλαγές, καθώς ο Αβραάμ και ο Κοντό πήραν τη θέση των Ντέλετιτς και Ναβάρο.

«Υποψία» αντίδρασης για την ΑΕΛ σημειώθηκε στο 46’ όταν μακρινό σουτ του Ουρτάδο πέρασε ψηλά άουτ, ενώ στο 50’ ο πορτιέρο του ΠΑΣ αναγκάστηκε να διώξει σε κόρνερ σέντρα του Ντοντό.

Το παιχνίδι τελείωσε από το 52’ για τους «βυσσινί» όταν ο Ζάιρο έκλεψε τη μπάλα, απέφυγε θαυμάσια δύο παίκτες της ΑΕΛ και έβγαλε στον Κόντε, ο οποίος κατέβασε εξαιρετικά και πλάσαρε τον Καβουσάκη σημειώνοντας το 3-0 και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, ενώ στο 55’ ο σκόρερ λίγο έλειψε να κάνει χατ-τρικ, με το Γκόλια να σώζει την ΑΕΛ από ένα ακόμη γκολ!

Πολύ καλά διαβασμένος ο ΠΑΣ και με τον «αέρα» του 3-0 έχασε μια ακόμη ευκαιρία να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του, όταν στο 60’ ο Ζάιρο έκανε τη σέντρα και ο… ξεχασμένος στο δεύτερο δοκάρι Ναδάλες προ κενής εστίας έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Καβουσάκη, με τον Ισπανό να χάνει και νέα ευκαιρία στο 66’ αναγκάζοντας τον κίπερ της ΑΕΛ να απομακρύνει τον κίνδυνο με τα πόδια!

Η τρίτη και τελευταία αλλαγή του Αναστασιάδη με την είσοδο του Κουτσιανικούλη στη θέση του Γιοβάνοβιτς στο 58’ δεν άλλαξε την εικόνα του αγώνα, με τους «βυσσινί» κυριολεκτικά σκιά του εαυτού τους να αποχωρούν ηττημένοι από τους «Ζωσιμάδες», καθώς στο 74’ ο Κόντε πέτυχε το χατ-τρικ που κυνηγούσε ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο ντροπιαστικό 4-0, πλασάροντας ανενόχλητος τον Καβουσάκη, μετά από μπαλιά του Κοζορώνη!

ΑΕΛ (Αναστασιάδης): Καβουσάκης, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς (58′ Κουτσιανικούλης), Φάρκας, Ναβάρο (46′ Κόντορ), Ουρτάδο, Φατιόν, Γκόλιας, Ναζλίδης, Ντοντό, Ντέλετιτς (46′ Αβραάμ)

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: SPORT 24

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ