ΙΩΒ ΜΕ ΤΟΝ Θ. ΣΑΛΤΑΜΠΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Σήμερα Δευτέρα 24 Οκτωβρίου & αύριο Τρίτη 25 Οκτωβρίου και με ώρα έναρξης  στις 9 το βράδυ, ο εξαίρετος ηθοποιός Θανάσης Τσαλταμπάσης, σε ένα «Ρεσιτάλ ερμηνείας» θα παίξει τον ρόλο του  «Ιώβ» στο ομώνυμο έργο που επεξεργάστηκε δραματουργικά μαζί με τον Σκηνοθέτη της παράστασης Τζέζαρις  Γκραουζίνης.

Η Θεατρική Παραγωγή είναι των: Παναγιώτας & Κώστα Ξενόπουλου. Πρόκειται για την «Βιβλική ενσάρκωση» της υπομονής, βασισμένο σε επιλεγμένα κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης, καθώς και σε κείμενα που αφορούν στην ιστορία του Ιώβ, από την Παγκόσμια λογοτεχνία και ποίηση.

O «Ιώβ» -η βιβλική ενσάρκωση της υπομονής-,  βασισμένο σε επιλεγμένα κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης, καθώς και σε κείμενα που αφορούν στην ιστορία του Ιώβ από την παγκόσμια λογοτεχνία και ποίηση.

Στην παράσταση αυτή θα συναντηθούν ο Τσέζαρις Γκραουζίνις και ο Θανάσης Τσαλταμπάσης. Αφορμή της στάθηκαν οι πολιτικές αναταράξεις των τελευταίων μηνών, ο φόβος των ανθρώπων για το απρόοπτο και, εν γένει, το ευμετάβλητο της ζωής.

Ο Ιώβ, πρόσωπο της Παλαιάς Διαθήκης, ήταν φημισμένος για το ήθος και την ορθοφροσύνη του. Δεν είχε κανένα παράπονο από τη ζωή του, ως τη στιγμή που από ένα καπρίτσιο του Σατανά, μπήκε στο θεϊκό στόχαστρο. Ο Θεός τον υποβάλλει σε δοκιμασίες, αφαιρώντας του όλα όσα του είχε προσφέρει γενναιόδωρα, προκειμένου ν’ αποδείξει στο Σατανά ότι η αγάπη που του έτρεφε ο Ιώβ ήταν από σεβασμό και όχι από φόβο, μην τυχόν στερηθεί την ευδαιμονία. Ο Ιώβ, παρά τον πόλεμο δοκιμασιών, δεν παραπονέθηκε ποτέ, γι αυτό και ως ανταμοιβή για την υπομονή του -που έμεινε παροιμιώδης ως «ιώβειος υπομονή»-,  αποκαταστάθηκε από το Θεό στην αρχική του κατάσταση υγείας και ευδαιμονίας, και μάλιστα με μεγαλύτερα πλούτη.

Η ιστορία του Ιώβ έχει εμπνεύσει πολλούς σύγχρονους καλλιτέχνες, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τη γεμάτη βάσανα ιστορία του για να μιλήσουν για μείζονα θέματα της ανθρώπινης ύπαρξης…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Δραματουργική επεξεργασία: Τσέζαρις Γκραουζίνις, Θανάσης Τσαλταμπάσης

Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις

Σκηνικά – Κοστούμια: Κατερίνα Αϊναροζίδου

Μουσική: Κώστας Ξενόπουλος

Παραγωγή: Θεατρικές επιχειρήσεις Παναγιώτα και Κώστας Ξενόπουλος Παίζει:  ο Θανάσης Τσαλταμπάσης.

Γενική είσοδος:  10 €

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

loading...