Η ΗΡΩ ΔΙΩΤΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ

Τις ομοιότητες στα λεγόμενα του Γ. Παπανδρέου, το 2011 και του Αλ. Τσίπρα σήμερα επισημαίνει σε ανάρτησή της στο facebook, η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, εξαπολύοντας επίθεση σε όσους σήμερα παραμένουν σε κυβερνητικές καρέκλες.

Δείτε τι αναφέρει η πρώην βουλευτής:

“Το 2011 ο Γιώργος Παπανδρέου, ως πρωθυπουργός της χώρας σε καιρό Μνημονίου, έλεγε από το βήμα της Βουλής ότι η αιτία για την κατάσταση που περνάει η χώρα είναι η ανισότητα και η άνιση κατανομή του πλούτου.
Μετά από καιρό σε συνέντευξή του, εκτός ΠΑΣΟΚ πια, έλεγε ότι τον έφαγε η διαπλοκή και τα οικονομικά συμφέροντα που ήθελε να πολεμήσει.
Σήμερα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο σημερινός πρωθυπουργός μίλησε για τις αιτίες της κρίσης αναφερόμενος στην ανισότητα που προσπαθεί να άρει- σε καιρό Μνημονίου επίσης- και στη διαπλοκή που τον πολεμάει με κάθε τρόπο, μα εκείνος δε θα κάνει πίσω. Και θα φτάσει μέχρι το τέλος γιατί αυτό επιτάσσει η λαϊκή βούληση.
Δεν προσπαθώ να κάνω αναγωγές ή συγκρίσεις- ούτε αν έχει αγνοηθεί η λαϊκή βούληση σε κρίσιμες στιγμές , που έχει στο κάτω- κάτω, πανηγυρικά.
Είναι όμως τουλάχιστον εξώφθαλμο, ότι όλη η αφήγηση επαναλαμβάνεται με τρόπο αντίστοιχο.
Κι αν κάποιος πια αναπαράγει, ότι είναι στην κυβέρνηση για να αφήσει ένα προοδευτικό ίχνος, δικαίωμα του είναι , μην επικαλείται όμως κανένα αγώνα που έχει δοθεί μέχρι τα τώρα, γιατί όλοι αυτοί αγώνες μέρα με τη μέρα πετιούνται από τους κυβερνώντες. στον κάλαθο των αχρήστων.
Με μια φράση, ας βρουν όποιο αφήγημα γουστάρουν, ας δικαιολογήσουν τη θέση τους στην κυβέρνηση όπως επιθυμούν, η πολιτική που εφαρμόζεται όμως με ευλάβεια είναι μία και μόνο: Πλουτίζουν στην κρίση αυτοί που πλούτιζαν και ο κόσμος της εργασίας διαλύεται.
Όλα τ’ άλλα, είναι καραμέλες για το βήχα”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ