ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΘΕΣΣΑΛΙΑ»

Εικοσιτετράωρη απεργία προκηρύσσει για αύριο Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016 η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας στην ημερήσια εφημερίδα της Μαγνησίας «Θεσσαλία».

Η απόφαση για κήρυξη απεργίας λήφθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ μετά την απόλυση του συναδέλφου Ευάγγελου Καραμάνη ο οποίος μετά από 18 χρόνια συνεχούς εργασίας στην εφημερίδα κλήθηκε από την ιδιοκτησία να υπογράψει σύμβαση μερικής (4ωρης) απασχόλησης, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα εργασιακά και μισθολογικά του δικαιώματα. Όταν ο συνάδελφος αρνήθηκε να υπογράψει τη νέα του σύμβαση, του κοινοποιήθηκε η απόλυση.

Η Ένωση Συντακτών καλεί την ιδιοκτησία της εφημερίδας «Θεσσαλία», να ανακαλέσει άμεσα την απόλυση του συναδέλφου, να σταματήσει τις περίεργες μεθοδεύσεις που εφαρμόζει το τελευταίο χρονικό διάστημα με αλλαγές εταιρειών, αλλαγές συμβάσεων και εργασιακών σχέσεων, όπως επίσης και αλλαγές του ασφαλιστικό φορέα των δημοσιογράφων, που ως φαίνεται, μοναδικό στόχο έχουν την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο ιστορικό έντυπο.

Η Ένωση Συντακτών ξεκαθαρίζει προς κάθε κατεύθυνση και ιδιαίτερα προς όλους όσους επιχειρούν να πλήξουν τα συμφέροντα των εργαζομένων δημοσιογράφων, πως το συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια και θα κλιμακώσει την αντίδραση του, απέναντι στην επίθεση που δέχεται ο κόσμος της ενημέρωσης.

Τέλος, καλεί όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται σε ετοιμότητα καθώς στοιχειώδη δικαιώματα του κλάδου πλήττονται βάναυσα με δραματικές επιπτώσεις στην επαγγελματική μας υπόσταση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ