ΒΡΑΒΕΙΑ “BEST CITY AWARDS” ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΕΜΠΩΝ, ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Αργυρό βραβείο «Best City award» στην κατηγορία «Κινητικότητα/Μεταφορές» απονεμήθηκε  στο Δήμο Τεμπών τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Το βραβείο αφορούσε στην επιτυχημένη κατασκευή υποδομής  που καθιστά εφικτή την πρόσβαση των ΑΜΕΑ στις παραλίες του Δήμου Τεμπών καθώς και την είσοδό τους στη θάλασσα.

Το βραβείο παρέλαβε ο ίδιος ο Δήμαρχος Τεμπών, κ. Κώστας Κολλάτος συνοδεία  του προέδρου της Τ.Κ. Αιγάνης κ. Κώστα Ζαφείρη και του προέδρου του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Τεμπώνκ. Λάμπρου Ζάρρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποδομή περιλαμβάνει πολυεστερικούς διαδρόμους που επιτρέπουν στα ΑΜΕΑ να φτάσουν ως τη θάλασσα  ,τρία πλωτά αμαξίδια που κάνουν εφικτή την είσοδο των ΑΜΕΑ στο νερό καθώς και τρεις χημικές τουαλέτες με  ειδικούς κάδους κατάλληλα κατασκευασμένες για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ.

Το έργο αυτό χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο και παραδόθηκε στο κοινό στις αρχές του περασμένου Ιουνίου.

Σύμφωνα με το δήμαρχο κ. Κολλάτο: «Η βελτίωση της προσβασιμότητας όλων των πολίτών/δημοτών μας αποτελεί και θα αποτελεί σημαντικό μέλημα του Δήμου Τεμπών.Η υποδομή αυτή επιτρέπει στα ΑΜΕΑ να χαρούν τις ομορφιές του τόπου αποτελώντας παράλληλα ένα μέσο τουριστικής ανάπτυξης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσουςβοήθησαν στην κατασκευή του. Το βραβείο αυτό αποτελεί μια εξαιρετική τιμή για το Δήμο μας. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για την πρόοδο και την προβολή του τόπου μας. Θα ήθελα να αφιερώσω το βραβείο αυτό σε όλους τους συνδημότες μου»

Την τελετή άνοιξε με ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και μέλος της κριτικής Επιτροπής των βραβείων κ. Πατούλης ενώ σε αυτή παρευρέθηκε και βραβεύθηκε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός καθώς και δήμαρχοι και αντιπροσωπείες  άλλων Δήμων της Θεσσαλίας. Τα βραβεία «Best city awards» οργάνωσε η εταιρεία Boussias Conferences και στοχεύουν στην ανάδειξη Πόλεων και Επιχειρήσεων που πραγματοποιούν επιτυχημένα έργα τα οποία  βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στις πόλεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βραβεία απέσπασε και ο δήμος Φαρσάλων ως εξής:

1) GOLD  πιστοποίηση δημοτικών κτηρίων μέσω ΕΣΠΑ 2007-2013

2) SILVER στην κατηγορία Πολιτισμός – Δ.Φαρσάλων 2011-2013

Τέλος βραβείο δόθηκε και στην περιφέρεια Θεσσαλίας το οποίο παρέλαβα ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός και το οποίο ήταν χάλκινο στην κατηγορία ήπιας κατοικίας & του οικολογικού  χωριού.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com