ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΩΔΙΚΑ ΤΟ 2ο ΙΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το 2ο ΙΕΚ Λάρισας συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα (EuropeCodeWeek) με τη δημιουργία ενημερωτικών εκδηλώσεων που είχαν ως στόχο να φέρουν πιο κοντά τους σπουδαστές της ειδικότητας “Τεχνικός Η/Υ” στην έννοια του προγραμματισμού και να αναδείξουν τη σπουδαιότητά του.

2iek1Κατά την εβδομάδα 17-21 Οκτωβρίου 2016,οι σπουδαστές της ειδικότητας “Τεχνικός Η/Υ” διασκέδασαν με παιχνίδια κώδικα, ενημερώθηκαν για την 3D εκτύπωση, κατασκεύασαν  mobileApps με το AppInventor και είχαν μια πρώτη επαφή με την Ρομποτική και την εισαγωγή στη διαδικασία επίλυσης προβλημάτων με εκπαιδευτικές ρομποτικές διατάξεις.

Έτσι μέσα από την όλη διαδικασία, μπόρεσαν να κατανοήσουν καλύτερα με τι ασχολείται η Επιστήμη των Υπολογιστών και σε τι διαφέρει από την απλή χρήση των ΤΠΕ.

Υπεύθυνοι διοργάνωσης των εκδηλώσεων ήταν ο  Διευθυντής του 2ου Ι.Ε.Κ. Λάρισας κ. Τανός Ηλίας και η καθηγήτρια Πληροφορικής του Ι.Ε.Κ. κ. Χαρχαρίδου Αναστασία.

Θα θέλαμε, επίσης, να ευχαριστήσουμε τον κ. Κιτσάκη Κων/νο (μέλος ΔΣ της Επιστημονικής ένωσης DIGITALIDEA) για την πραγματοποίηση εισήγησης για την 3Dprinting&Roboticsκαθώς και τον κ. Αρβάλη Κων/νο (καθηγητή Πληροφορικής του ΕΠΑ.Λ Φαρσάλων) για την πραγματοποίηση εισήγησης για το AppInventor.

2iek3Περισσότερες πληροφορίες:

http://2iek-laris.lar.sch.gr/index.php/anakoinoseis/181-europe-code-week

http://events.codeweek.eu/view/26985/coding2o_iek_larisas/

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com