ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ

Τακτικούς προληπτικούς ελέγχους σε σχολεία της περιοχής ευθύνης τους (παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια), θα πραγματοποιήσουν οι οδοντίατροι των δημόσιων δομών .

Αυτό αποφασίστηκε στη  συνάντηση εκπροσώπων Οδοντιατρικής Φροντίδας των επτά Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ)  με αντικείμενο την αναδιάρθρωση και τη βελτίωση της λειτουργίας των δημόσιων οδοντιατρικών υπηρεσιών, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας.

Στις περιπτώσεις που κάποια παιδιά  χρήζουν περαιτέρω παρακολούθησης, θα παραπέμπονται στις δημόσιες οδοντιατρικές μονάδες ενώ σε όλους τους μαθητές θα χορηγείται ιατρική βεβαίωση.

Επιπλέον, οι οδοντίατροι θα πραγματοποιούν στα σχολεία που επισκέπτονται, ενημερώσεις για τη στοματική υγιεινή και θα διανέμουν έντυπα οδηγιών που θα απευθύνονται στους γονείς. Αφετηρία της παρέμβασης θα αποτελέσει το τρέχον σχολικό έτος 2016-2017.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

1 Comment

  1. αγαπητέ Γιάννη ,
    ρώτησε σε παρακαλώ ποιοι θα κάνουν τους ελέγχους στη Λάρισα?
    Είναι γνωστό ότι σε αντίθεση με γειτονικούς νομούς δεν υπάρχουν οδοντίατροι στην πρωτοβάθμια δημόσια περίθαλψη στη Λάρισα εδώ και 2-3 χρόνια. Ούτε σε κέντρα υγείας ούτε στο ΠΕΔΥ. Υπάρχει μια οδοντίατρος υπάλληλος της Περιφέρειας η οποία δεν είναι σε οδοντίατρείο. Ποιον κοροιδεύουν? το μόνο προληπτικό πρόγραμμα που υπάρχει είναι του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας από εθελοντές οδοντιάτρους αλλά και αυτό δεν έχει ξεκινήσει. Ο φίλος Νέστορας θα πρέπει να αντιληφθεί ότι ή πρέπει να μετακινήσει οδοντιάτρους από άλλους νομούς ή πρέπει άμεσα να προσλάβει οδοντιάτρους. αν θες αναλυτικότερα στοιχεία κλπ υπάρχουν. Απευθύνομαι σαν εκπρόσωπος της Λάρισας στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

Comments are closed.