ΦΘΗΝΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ κ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ

Σε απάντηση του γραφείου Τύπου του δήμου Λαρισαίων στην ανακοίνωση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ρ. Καραλαριώτου για χρήματα της διοργάνωσης της συνδιάσκεψης για την “πόλη που μαθαίνει” αναφέρονται τα εξής:

“Η κ. Καραλαριώτου, ακολουθώντας πιστά, το δρόμο της μηδενιστικής αντιπολίτευσης, επιλέγει να ασκήσει κριτική στη δημοτική αρχή για θέματα διαφάνειας για την απολύτως πετυχημένη Διεθνή Συνδιάσκεψη για την «Πόλη που Μαθαίνει», που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, τις περασμένες ημέρες.

Την Συνδιάσκεψη, οργάνωσε ο Δήμος,  υπό την αιγίδα της Εθνικής Επιτροπής της UNESCO και σε συνεργασία με άλλους τέσσερις φορείς, μεταξύ των οποίων  και η Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Στη Συνδιάσκεψη, συμμετείχαν προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας, στο χώρο της εκπαίδευσης ενηλίκων, εκπρόσωποι Ευρωπαϊκών πόλεων  που ανέλυσαν καλές πρακτικές και βεβαίως δεκάδες επιστήμονες, αυτοδιοικητικοί. εκπαιδευτικοί κ.α.

Η όλη διοργάνωση και κυρίως το περιεχόμενο της Συνδιάσκεψης, απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια και θετικές κριτικές.

Η κ. Καραλαριώτου,  θα μπορούσε να διαπιστώσει όλα αυτά, εάν είχε παρακολουθήσει, έστω ένα μικρό μέρος των εργασιών της Συνδιάσκεψης. Επέλεξε όμως να μην  παραστεί.

Της υπενθυμίζουμε ότι τόσο η φετινή όσο και η περσινή διοργάνωση και η ουσιαστική δουλειά που γίνεται στο πλαίσιο της «Πόλης που Μαθαίνει», ενέταξαν την Λάρισα, ως την πρώτη ελληνική πόλη στο σχετικό Διεθνές Δίκτυο της UNESCO. Μάλιστα γι αυτό το λόγο ο Δήμος Λαρισαίων, κλήθηκε από τη διοίκηση της UNESCO, πέρσι στο Μεξικό και φέτος στην Κίνα, προκειμένου να παρουσιαστεί σε διεθνές επίπεδο, η σημαντική δουλειά που γίνεται στην πόλη μας.

Αυτά ίσως έχουν ελάχιστη σημασία για την κ. Καραλαριώτου, η οποία εντελώς μικρόψυχα, μας καταλογίζει ζητήματα αδιαφάνειας.

Διευκρινίζουμε λοιπόν τα εξής:

Όλες οι διαδικασίες είναι απολύτως διαφανείς. Το κόστος της εγγραφής στο Συνέδριο, είχε ανακοινωθεί εξ αρχής. Όπως πολύ καλά η κ. Καραλαριώτου γνωρίζει ότι  ο Δήμος δεν θα μπορούσε να παράσχει παραστατικά για τη εγγραφή στο Συνέδριο. Έτσι επιλέχθηκε, τις σχετικές αποδείξεις να εκδίδει, ένας και των συνδιοργανωτών φορέων που είχε τη δυνατότητα και αυτή ήταν η Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το ποσό των 2.000 ευρώ που συγκεντρώθηκε από τις εγγραφές των συνέδρων θα διατεθεί σε δραστηριότητες της δράσης «Η Πόλη που Μαθαίνει», με ενημέρωση και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μάλιστα προσπαθεί, ύπουλα να εμπλέξει και πρόσωπα, με την γνωστή μεθοδολογία «ρίξε λάσπη κάτι θα μείνει».

Είναι η τέταρτη φορά, μέσα σε λίγες εβδομάδες, που η κ. Καραλαριώτου, επιχειρεί να θέσει ζητήματα διαφάνειας και ηθικής.

Εχει επιλέξει λοιπόν, το πεδίο της αντιπαράθεσης. Μηδενισμός και προσπάθεια να μας εμφανίσει  όλους ίδιους. Πρόκειται για τυφλή αντιπολίτευση που κάνει ζημιά στην πόλη.

Όμως στην κοινωνία της Λάρισας είμαστε όλοι γνωστοί…”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ