Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ. ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ

Οι λόγοι που μας παρακίνησαν να το κάνουμε πολλοί, βασικότερος όμως ήταν η εικόνα του ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού στις μέρες μας. Ένα χαρακτηριστικό, αρνητικό, παράδειγμα με το οποίο ήρθαμε αντιμέτωποι στην τελευταία μεταγραφική περίοδο είναι το γεγονός ότι βρεθήκαμε στην δυσάρεστη θέση να πρέπει να “αγοράσουμε” από τον πρόεδρο μιας άλλης ομάδας το δελτίο ενός συντρόφου-συμπαίκτη ο οποίος ήθελε να ενταχθεί στην οικογένεια του Αντύπα.

Αυτή η πράξη προφανώς ήταν ενάντια στις αρχές μας αλλά και στη θέληση του συμπαίκτη μας. Όσο αστείο και αν ακούγεται, να μιλάμε για κατεστημένο στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, δυστυχώς υπάρχει και ο πρόεδρος του εκάστοτε συλλόγου κρατάει ομήρους τους ποδοσφαιριστές καθώς κάνει “κουμάντο” στα δελτία τους. Υπάρχουν άπειρες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που είχαν και έχουν προβλήματα με τις μετεγγραφές τους λόγω της στάσης των προέδρων τους οι οποίοι τους θεωρούν εμπορεύματα και τον εαυτό τους κάποιου είδους “νταβατζή».

Πολλές φορές αυτή η κατάσταση οδήγησε ποδοσφαιριστές να σταματήσουν το ποδόσφαιρο, ενάντια στην θέληση τους, γιατί δεν μπορούσαν να αγωνιστούν στην ομάδα που ήθελαν. Εμείς σαν συνέλευση, σεβόμενοι και την επιθυμία του συντρόφου- συμπαίκτη αποφασίσαμε να τον “απελευθερώσουμε”, πληρώνοντας τα ρήτρα.

Για όλους αυτούς που θα δικαιολογήσουν αυτήν την πρακτική με δικαιολογίες του τύπου ο πρόεδρος μεριμνεί για αθλητικό υλικό κτλ, εμείς τους προτείνουμε να ακολουθήσουν το μοντέλο το δικό μας και των υπόλοιπων αυτοοργανωμένων ομάδων ανά την επικράτεια, χωρίς προέδρους, χωρίς εισητήρια και χορηγούς. Τα έσοδα προέρχονται από αυτοχρηματοδότηση με κάρτες μέλους και εισφορές καθώς και εκδηλώσεις οικονομικής ενίσχυσης.

Για μας τα πράγματα είναι απλά το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι ελεύθερο και κάθε ερασιτέχνης αθλητής να μπορεί να αγωνίζεται στην ομάδα της αρεσκείας του σύμφωνα με την θέληση του και να είναι κύριος του εαυτού του και κατ’ επέκταση του δελτίου του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ