ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ Δ. ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Ψηφίσματα  συμπαράστασης ενόψει της δίκης του Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.  Λάρισας «ΚΩΝ.ΚΟΥΜΑΣ» τη Δευτέρα στη Λάρισα εξέδωσαν σύλλογοι εκπαιδευτικών α/βάθμιας από διάφορες περιοχές της χώρας μεταξύ των οποίων ο σύλλογος Ροδόπης, ο σύλλογος Χαλκίδας, ο σύλλογος Θεσπρωτίας και ο σύλλογος Ρόδου.

Στα ψηφίσματα αναφέρουν:

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ροδόπης «Οι Τρεις Ιεράρχες» ομόφωνα, εκφράζει τη συμπαράστασή της στον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «Κων. Κούμας» και Πρόεδρο του Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Λάρισας, Παπαποστόλου Δημήτρη, που δικάζεται τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016, επειδή ως Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας προάσπισε, όπως επιβάλλει ο ρόλος του, τα συμφέροντα των μελών του.

Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο όπου οι κατακτήσεις των εργαζομένων βρίσκονται στο στόχαστρο απαράδεκτων πολιτικών, είναι θλιβερό να στοχοποιούνται και να διώκονται συνδικαλιστικά στελέχη, επειδή άσκησαν τα καθήκοντά τους.

Υπερασπιζόμενοι την ελεύθερη έκφραση κάθε συναδέλφου και συνδικαλιστικού οργάνου, δηλώνουμε ότι η αγωνιστική δράση δε φιμώνεται, δεν απειλείται, δεν τρομοκρατείται.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου συμπαραστέκεται στο διωκόμενο συνάδελφο Δημήτρη Παπαποστόλου και απαιτεί να σταματήσει αμέσως η δίωξή του.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας, ομόφωνα, εκφράζει τη συμπαράστασή του στον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.  Λάρισας «Κων. Κούμας» και Πρόεδρο του Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Λάρισας, Παπαποστόλου Δημήτρη, που δικάζεται τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016, επειδή ως Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας προάσπισε, όπως επιβάλλει ο ρόλος του, τα συμφέροντα των μελών του.

Σε μια περίοδο που οι κατακτήσεις των εργαζομένων βρίσκονται στο στόχαστρο αντιλαϊκών και αντεργατικών πολιτικών, είναι ανεπίτρεπτο και εξαιρετικά ανησυχητικό να στοχοποιούνται και να διώκονται συνδικαλιστικά στελέχη, επειδή άσκησαν τα καθήκοντά τους ως όφειλαν.

Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια δίωξης του συναδέλφου, που στόχο έχει την τρομοκρατία, διαμορφώνοντας κλίμα ηττοπάθειας και παραίτησης για όλους τους εργαζόμενους, ώστε να μην παλεύουν, να σκύβουν το κεφάλι απογοητευμένοι και φοβισμένοι μπροστά στην αδικία, να είναι υπάκουοι και εύκολα χειραγωγήσιμοι.

Υπερασπιζόμαστε τη συνδικαλιστική συλλογική δράση και τη συμμετοχή, για την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.

Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων!!

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν Θεσπρωτίας, εκφράζει ομόφωνα τη συμπαράστασή του στον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «Κων. Κούμας» και Πρόεδρο του Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Λάρισας, Παπαποστόλου Δημήτρη, που δικάζεται τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016, επειδή ως Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας προάσπισε, όπως επιβάλλει ο ρόλος του, τα συμφέροντα των μελών του.

“Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο όπου οι κατακτήσεις των εργαζομένων βρίσκονται στο στόχαστρο απαράδεκτων πολιτικών, είναι θλιβερό να στοχοποιούνται και να διώκονται συνδικαλιστικά στελέχη, επειδή άσκησαν τα καθήκοντά τους.

Υπερασπιζόμενοι την ελεύθερη έκφραση κάθε συναδέλφου και συνδικαλιστικού οργάνου, δηλώνουμε ότι η αγωνιστική δράση δε φιμώνεται, δεν απειλείται, δεν τρομοκρατείται.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου συμπαραστέκεται στο διωκόμενο συνάδελφο Δημήτρη Παπαποστόλου και απαιτεί να σταματήσει αμέσως η δίωξή του”.

Το Δ.Σ του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Ρόδου, ομόφωνα, εκφράζει τη συμπαράστασή του στον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.  Λάρισας «Κων. Κούμας» και Πρόεδρο του Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Λάρισας, Παπαποστόλου Δημήτρη, που δικάζεται τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016, επειδή ως Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας προάσπισε, όπως επιβάλλει ο ρόλος του, τα συμφέροντα των μελών του.

Σε μια περίοδο που οι κατακτήσεις των εργαζομένων βρίσκονται στο στόχαστρο αντιλαϊκών και αντεργατικών πολιτικών, είναι ανεπίτρεπτο και εξαιρετικά ανησυχητικό να στοχοποιούνται και να διώκονται συνδικαλιστικά στελέχη, επειδή άσκησαν τα καθήκοντά τους ως όφειλαν.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών δεν σταματάει με απειλές και τρομοκρατία.

Το σύγχρονο σχολείο έχει ανάγκη από στελέχη με σύγχρονες αντιλήψεις και συμπεριφορές που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζουν την εποχή του επιθεωρητισμού και των πολιτικών διώξεων, που δεν επιδιώκουν να φιμώσουν τη συνδικαλιστική και παιδαγωγική ελευθερία, το δικαίωμα του λόγου και της άσκησης κριτικής.

Το Δ.Σ. του συλλόγου δηλώνει τη συμπαράστασή του στο διωκόμενο συνάδελφο Δημήτρη Παπαποστόλου και απαιτεί να σταματήσει αμέσως η δίωξή του.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com