Η ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Διευκρινιστική δήλωση του βουλευτή Λάρισας των ΑΝΕΛ Β. Κόκκαλη

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την άγνοια. Η παραπληροφόρηση καλά κρατεί, τουλάχιστον να μην είναι ηθελημένη. Με αφορμή δημοσιεύματα για τις κατασχέσεις αγροτικών επιδοτήσεων από τον εκκαθαριστή της πρώην ΑΤΕ σκόπιμο είναι να γνωστοποιηθούν σε αγρότες και κτηνοτρόφους τα κάτωθι:

Η δέσμευση  ή κατάσχεση των αγροτικών επιδοτήσεων απ’ τον εκκαθαριστή  μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, διότι ο εκκαθαριστής ενεργεί σύμφωνα με τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Δεν μπορεί να γίνει δέσμευση λογαριασμού ούτε με εξώδικες επιστολές, ούτε με άλλα  μέσα παρά μόνο με δικαστική απόφαση. Εφόσον, ο εκκαθαριστής αποδείξει και πείσει το Δικαστήριο ότι η απαίτηση του κατά αγροτών –κτηνοτρόφων είναι νόμιμη τότε μπορεί να κατάσχει επιδότηση εις χείρας τρίτων.

Αντιθέτως, η Εφορία δύναται να δεσμεύσει λογαριασμούς  εφόσον έχει  βεβαιωθεί το χρέος και με πιο απλή διαδικασία και συγκεκριμένα, με γραπτή εντολή προϊσταμένου ΔΟY, διότι για τις οφειλές  προς ΔΟY ισχύει ο ΚΕΔΕ.

Να υπενθυμίσω, τέλος, πως η ΑΤΕ  πουλήθηκε επί διακυβέρνησης  Σαμαρά –Βενιζέλου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ