ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΣΤΟΝ Δ. ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Το Δ.Σ. της  Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας εκφράζει τη συμπαράστασή του στον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.  Λάρισας «Κων. Κούμας» και Πρόεδρο του Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Λάρισας, Παπαποστόλου Δημήτρη, που δικάζεται τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016, μετά από δίωξη στελέχους της Εκπαίδευσης.

Τα συνδικάτα δε φιμώνονται , δεν απειλούνται , δε διώκονται καθώς δε νομοθετούν και δε δικάζουν κανένα, προασπίζουν τα συμφέροντα των μελών τους, εντός των ορίων του καταστατικού του συλλόγου.

Είναι ανεπίτρεπτο, στέλεχος της Εκπαίδευσης  να καταφεύγει στα δικαστήρια με σκοπό τη φίμωση της συνδικαλιστικής δημόσιας έκφρασης.

Η κριτική και ο διαφορετικός προβληματισμός δεν αντιμετωπίζονται με τον «μπαμπούλα» των δικαστηρίων.

Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει δείξει πως ενωμένο και μαχητικό υπερασπίστηκε και θα συνεχίζει να υπερασπίζεται την ελευθερία και τη δημοκρατία στην εργασία καθώς και το δικαίωμα του λόγου και της κριτικής κάθε συναδέλφου και κάθε συνδικαλιστικού οργάνου προς αυθαιρετούντες  προϊσταμένους κάθε επιπέδου.

Το σύγχρονο σχολείο έχει ανάγκη από στελέχη με σύγχρονες αντιλήψεις και συμπεριφορές που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζουν την εποχή του επιθεωρητισμού και των πολιτικών διώξεων, που δεν επιδιώκουν να φιμώσουν τη συνδικαλιστική και παιδαγωγική ελευθερία, το δικαίωμα του λόγου και της άσκησης κριτικής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ