ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΠΥΡΓΕΤΟ – ΑΙΓΑΝΗ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για τη 12η γιορτή ακτινιδίου Πυργετού – Αιγάνης. Το διήμερο των εκδηλώσεων διοργάνωσε  ο Δήμος Τεμπών, ο ΔΟΠΑΠΕΠΤ και η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή ενότητα Λάρισας.

Η εκδήλωση άνοιξε με τον καθιερωμένο αγιασμό από τον αιδεσιμότατο πατέρα Αλέξανδρο, ακολούθησε χαιρετισμός του Δημάρχου Τεμπών κ.Κώστα Κολλάτου,του βουλευτή της Ν.Δ κ. Χρήστο Κέλα και του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αθανάσιο Παιδή.

Ακολούθησε ομιλία από  τον εκπρόσωπο του αγροτικού Συλλόγου και προέδρου  της ομάδας παραγωγών κ. Αθανάσιο Ευθυμίου καθώς και του Δρ. Δημήτριο Σταυρίδη. Προϊστάμενο Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Π.Ε. Λάρισας – Περιφέρεια Θεσσαλίας.Τέλος ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τον πολιτιστικό Σύλλογο Πυργετού .Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρθηκαν γλυκίσματα ακτινιδίου και διαφορά εδέσματα .

Κώστας Κολλάτος

Στηρίζουμε κάθε δυναμική καλλιέργεια ,ως δημοτική αρχή είμαστε δίπλα σε ένα τομέα όπως ο πρωτογενής που χρειάζεται διαρκή στήριξη ενίσχυση -προβολή ανταγωνιστικότητα ,ήδη ολοκληρώθηκε και λειτουργεί το αρδευτικό σύστημα Πυργετού -Αιγάνης που δίνει την δυνατότητα άρδευσης σε εκατοντάδες στρέμματα .

Ο καρπός του ακτινιδίου είναι εξαιρετικό προϊόν .

Ενισχύει την υγεία στον άνθρωπο ,συμβάλει στην συγκρότηση του πληθυσμού, στην περιφέρεια,στον πρωτογενή τομέα .

Είμαστε εδώ δίπλα στον αγρότη,ερχόμαστε να διατηρήσουμε ενωμένη την φλόγα της ελπίδας , ερχόμαστε να δηλώσουμε το παρόν στην ύπαιθρο στον κάμπο και στην αγροτική περιφέρεια .

Ο Χρ. Κέλλας

«Εκδηλώσεις για αγροτικά προϊόντα, γίνονται πολλές σε όλη την χώρα. Λίγες όμως είναι αυτές που έχουν καταφέρει να ταυτίσουν απόλυτα, την περιοχή, με το προϊόν, όπως η σημερινή. Το ακτινίδιο, με τον Πυργετό και την Αιγάνη, είναι πλέον λέξεις ταυτόσημες και είναι πραγματικά μεγάλη τιμή για εμένα, να βρίσκομαι εδώ σήμερα, σε μια γιορτή που έγινε θεσμός, χάρη στη δική σας αγάπη για αυτήν την καλλιέργεια».

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε τον χαιρετισμό του, ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 12ης Γιορτής Ακτινιδίου Πυργετού – Αιγάνης.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, στον σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στον πρωτογενή τομέα, επικρίνοντας την ακολουθούμενη κυβερνητική αγροτική πολιτική, για υπέρμετρη φορολόγηση των παραγωγών, επισημαίνοντας,

«Στις μέρες μας, μόνο ευχολόγια ακούμε για τον πρωτογενή τομέα. Βασικός πυλώνας ανάπτυξης της χώρας όμως, δεν μπορεί να γίνει, με υπέρμετρη φορολόγηση, αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, κουτσουρεμένες και αργοπορημένες επιδοτήσεις και αποζημιώσεις. Στον Πυργετό και στην Αιγάνη, οι παραγωγοί, δίνετε επί 365 ημέρες, έναν αγώνα υπό πολύ αντίξοες συνθήκες. Και είστε πραγματικά αξιέπαινοι για τα αποτελέσματα που έχετε καταφέρει. Η πολιτεία λοιπόν,πρέπει να δώσει κίνητρα και να ανοίξει δρόμους, ώστε το ακτινίδιο Πυργετού – Αιγάνης, να συνεχίσει να παράγεται και να φτάνει παντού. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα υπάρχουν».

Στον επίλογό του ο κ. Κέλλας, απευθυνόμενος στους παραγωγούς της περιοχής, τόνισε,

«Συνεχίστε να παράγετε το καμάρι της περιοχής, με την ίδια αγάπη και το ίδιο μεράκι. Συνεχίστε να καλλιεργείτε τον τόπο σας.Οι καλύτερες μέρες, έρχονται. Η Νέα Δημοκρατία, η παράταξη που έχει άρρηκτους δεσμούς με τον αγροτικό κόσμο, θα “παλέψει” ώστε αυτές οι μέρες να έρθουν γρηγορότερα και ο πρωτογενής τομέας να βρεθεί ξανά, στη θέση που του αξίζει».

Ο Ν. Παπαδόπουλος

Χαιρετισμό στη γιορτή απηύθυνε με μήνυμά του και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παπαδόπουλος που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις. Στο μήνυμά του αναφέρει:

“Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων μου δεν θα μπορέσω να παραβρεθώ στην εκδήλωσή σας. Η περιοχή σας φημίζεται για την ποιότητα της στο παραγόμενο προϊόν η οποία οφείλεται όχι μόνο στο εύφορο έδαφος αλλά και στο μεράκι, στις γνώσεις και στον κόπο των παραγωγών.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω τη χρησιμότητα καθώς και την προστιθέμενη αξία που προσδίδει στο προϊόν η σύσταση συνεταιριστικών σχημάτων μέσω της συλλογικής διαπραγμάτευσης τιμής, της μείωσης του κόστους παραγωγής, της μεταποίησης, της μετάδοσης τεχνογνωσίας αλλά και της προστασίας της καλλιέργειας με σκοπό την διασφάλιση και την σταθερότητα του αγροτικού εισοδήματος.

Εύχομαι και του χρόνου να βρισκόμαστε εδώ για την επόμενη γιορτή ακτινιδίου δίνοντας τις καλύτερες ευχές μου για την επικείμενη συγκομιδή της φετινής χρονιάς”.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: οι αντιδήμαρχοι Τεμπών κ.  Αχ. Διψάνας,  Αστέριος Σαίτης  και Κ. Νταφούλης, Κ.Τσεργάς,  οι δημοτικοί σύμβουλοι  κ. Ευθύμιος Μπουζέκης Θωμάς Τζέκας  και Βασίλης Ζάχος , ο διοικητής  της Π.Υ.Λ. κ. Ιωάννης Ράπτης, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας  κ. Π. Γούλας, ο διοικητής του Α.Τ. Ραψάνης κ. Σταύρος Ευαγγελίδης, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ.Μιχάλης Καρατέγος ,

ο πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ. Λάμπρος Ζάρρας,ο πρώην δήμαρχος κ. Ν. Βαλσαμόπουλος, οι πολιτευτές κα Αικατερίνη Ζαχείλα και Γεώργιος Αναγνωστόπουλος , οι πρόεδροι των Δ.Ε. Πυργετού και Συκουρίου κ. Αθ. Λαϊνάς και Γιώργος Καλότυχος, οι πρόεδροι των Τ. Κ. Ραψάνης κ. Ν. Γαγάρας,  Αιγάνης κ. Κ. Ζαφείρης, Αμπελακίων κ. Σ. Μιχαλάκης, Όσσας Ι. Μπίκας Τεμπών κ. Ι. Λαγούρας, Κρανιάς Ι. Μήτσιου  .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ