ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΈΝΤΕΧΝΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Το γνωστό Μουσικό σχήμα των Βαγγέλη Τσιαπλέ, Σπύρου Καβαλιεράτου, Αλέξανδρου Τσιωνά και Μαριάννας Ζάχου ερμηνεύουν  τραγούδια των Θεοδωράκη, Χατζηδάκι, Μαρκόπουλου, Ξαρχάκου, Λεοντή Μικρούτσικου, Κουγιουμτζή, Μούτση, Λοΐζου κ.α. συνθετών την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στη Νέα Σμύρνη (11ο Δημοτικό Σχολείο), ώρα 9.00μμ

και την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό κέντρο Αγίου Κωνσταντίνου (23ης Οκτωβρίου & Ηρώων Πολυτεχνείου), ώρα 8.30μμ

Οι στίχοι των τραγουδιών είναι κορυφαίων Ελλήνων ποιητών όπως του Γ.Σεφέρη, Οδ.Ελύτη, Γιάννη Ρίτσου, Τάσου Λειβαδίτη, Μανόλη Αναγνωστάκη και κορυφαίων Ελλήνων στιχουργών όπως ο Νίκος Γκάτσος, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Γιώργος Σκούρτης, ο Κώστας Τριπολίτης, ο Άλκης Αλκαίος, ο Μιχάλης Μπουρμπόυλης, ο Κώστας Βίρβος, ο Μάνος Ελευθερίου.

Ο Αντιδήμαρχος Αλέξης Μπατζανούλης τονίζει  ότι: ¨Βασικός στόχος είναι να γνωρίσουν οι συμπολίτες μας το έντεχνο λαϊκό τραγούδι και τους δημιουργούς του. Πρόκειται για ένα μοναδικό είδος μουσικής που δημιουργήθηκε από τον Μίκη Θεοδωράκη γύρω στο 1960. Η επαφή με αυτά τα τραγούδια σημάδεψαν την πρόσφατη ιστορία και τον πολιτισμό μας. Σ΄ αυτά τα έργα αναγνωρίζουμε το πραγματικό πρόσωπο μας ως Έλληνες, αποκτούμε συνείδηση και ταυτότητα.

Ο κ. Μπατζανούλης ανέφερε ότι δεν είναι τυχαίο που οι συμπολίτες μας και στις 9 συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν ως τώρα συμμετέχουν ενεργά σ΄ όλη τη διάρκεια της συναυλίας τραγουδώντας και χειροκροτώντας θερμά. Στο τέλος δε κάθε συναυλίας συγχαίρουν θερμά τους συντελεστές  για τη συγκίνηση που τους πρόσφεραν. Αναγνωρίζουν ότι τα συγκεκριμένα τραγούδια είναι τραγούδια ποιότητας.

Επιπλέον ο κ. Μπατζανούλης ανέφερε ότι ¨με τη συναυλία δίνεται η ευκαιρία στους συμπολίτες μας σε κάθε γειτονιά να επικοινωνήσουν , να συνδεθούν μεταξύ τους και να αισθανθούν μέλη ενός ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Οι συναυλίες θα συνεχιστούν στο ¨Χατζηγιάννειο¨ Πνευματικό κέντρο, στις Λέσχες Πολιτισμού της Αντιδημαρχίας και σε άλλους χώρους.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com