ΕΦΑΠΑΞ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ 1.000 € ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΤΩΝ Σ/Μ ΛΑΡΙΣΑ

Με κοινή δήλωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αν. Βαγενά και Ν. Παπαδόπουλος ενημερώνουν για την υπογραφή της σχετικής απόφασης

Δικαίωση για τους εργαζόμενους των Σ/Μ «ΛΑΡΙΣΑ» αποτελεί η υπογραφή του ΦΕΚ Β’ 3455/903 από τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών το οποίο εξασφαλίζει την χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους 1.000 ευρώ ανά εργαζόμενο

της επιχείρησης με την επωνυμία «ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΛΑΡΙΣΑ ΑΒΕΕ» .

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ.κ Νίκος Παπαδόπουλος και Άννα Βαγενά οι οποίοι υποστήριζαν από κοινού το δίκαιο του αιτήματος των εργαζομένων, πραγματοποίησαν στο παρελθόν παρέμβαση στα αρμόδια υπουργεία με σκοπό την απολαβή της οικονομικής ενίσχυσης για τους εργαζόμενους οι οποίοι είχαν αδικηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση όσον αφορά στην άδικη αναμονή του δίκαιου αιτήματός τους.

Επιπρόσθετα, οι βουλευτές ενημερώθηκαν από το υπ. Εργασίας ότι θα πραγματοποιηθεί άμεσα η ένταξη για όσους από αυτούς ενδιαφέρονται σε ειδικό πρόγραμμα ,με ενέργειες οι οποίες συγχρηματοδοτούνται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση της περιόδου 2014-2020.

“Η παρατεταμένη ύφεση τόσων ετών καθώς και οι πολιτικές πρακτικές προηγούμενων κυβερνήσεων οδήγησαν χιλιάδες επιχειρήσεις στο λουκέτο αλλά και στην εκμετάλλευση των εργαζομένων. Είναι λοιπόν χρέος μας, να είμαστε συμπαραστάτες σε κάθε δίκαιο αγώνα των εργαζομένων αλλά και αρωγοί στον αγώνα της κυβέρνησης για την αλλαγή του μνημονιακού εργασιακού κατεστημένου που παγίωσαν οι προηγούμενες φιλελεύθερες πολιτικές επιλογές και πρακτικές εις βάρος τους.

Πολιτικές επιλογές που εκφράζουν πλήρως το ιδεολογικό τους υπόβαθρο, καταλύοντας εργασιακά κεκτημένα ετών με πρόφαση την κρίση. Σκοπός μας δεν είναι η αποθάρρυνση της επιχειρηματικότητας αλλά η διασφάλιση του σταθερού και ασφαλούς εργασιακού βίου και η θέσπιση ενός ανθρωποκεντρικού νομοθετικού πλαισίου που θα ρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις με δίκαιο τρόπο ανάμεσα στις δύο πλευρές”, σημειώνουν οι δύο βουλευτές.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ