Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΞΙΑΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

«Η κρίση στη χώρα μας δεν είναι μόνο πολιτική και αξιακή, είναι μια κρίση του έγκυρου λόγου, καθώς η οικονομία, η κοινωνία αλλά και οι θεσμοί ακολουθούν τα τελευταία χρόνια μια πορεία σταθερής πτώσης». Αυτά τονίστηκαν μεταξύ άλλων τη Δευτέρα στην κατάμεστη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Λάρισας

OLYMPUS DIGITAL CAMERAόπου και πραγματοποιήθηκε δημόσια συζήτηση με θέμα «Ποιο το μέλλον για την Ελλάδα; Θεσμική εκτροπή και οικονομικό αδιέξοδο. Οι προϋποθέσεις της εθνικής ανάκαμψης», που διοργάνωσε ο «Κύκλος Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση», του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλου.

Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού «ΘΕΣγάλα», Θανάσης Βακάλης, ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης και ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκαν σε μια αξιακή όσο και κοινωνική κρίση, περιγράφοντας σειρά προϋποθέσεων και αλλαγής νοοτροπίας που μπορεί να οδηγήσουν σε ανάκαμψη.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως νωρίτερα ο συνομιλητής τους στο πάνελ και ένας εκ των ομιλητών της εκδήλωσης  Ευάγγελος Βενιζέλος ,προφανώς στο πλαίσιο αυτής ακριβώς της αλλαγής νοοτροπίας φρόντιζε να «στήσει» τόσο τους ίδιους όσο και το κοινό που είχε κατακλύσει την αίθουσα για πάνω από μισή ώρα!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΓια μια ακόμη φορά οι ιθίνοντες στο τοπικό ΠΑΣΟΚ αποδεικνύοντας ότι παρά τις σφαλιάρες της κοινωνίας  παραμένουν αδιόρθωτοι καλαμοκαβαλάρηδες, απέκλεισαν το “ενοχλητικό” γι’ αυτούς paidis.com και τους αναγνώστες του από τη δυνατότητα να ακούσει ο δημοσιογράφος του τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου σε τοπικά ΜΜΕ και να υποβάλει ερωτήσεις, γιατί έτσι αυτοί αποφάσισαν και διέταξαν.

Πάντως σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ο Β. Βενιζέλος περιέγραψε πολιτικό αδιέξοδο της κυβέρνησης και συνθήκες πολιτικής παρακμής «μετά και το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών», ενώ επέμεινε πως η εθνική ανάκαμψη είναι εφικτή υπό προϋποθέσεις.

Υ.Γ. Όχι, ερωτήσεις σχετικά με τη συνέπεια αλλά και τους αποκλεισμούς ΜΜΕ που λίγο πιο πριν κατακεραύνωνε, δεν ήμασταν εκεί για να του υποβάλλουμε!!!

Ειρήνη Παπουτσή

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ