ΧΡ. ΣΙΔΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΜΩΝ, ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗ Ο Κ. ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Με αφορμή τα κατασχετήρια εις χείρας τρίτων και τη φραγή  των λογ/σμων από το Δημόσιο που φθάνουν σε αγρότες το τελευταίο διάστημα αλλά και τις πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Βασίλη Κόκκαλη για το θέμα, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών κ. Χρήστος Σιδερόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σε μία περίοδο που οι αγρότες, όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες, βάλλονται από παντού και προσπαθούν να επιβιώσουν, οι κατασχέσεις τραπεζικών τους λογαριασμών έρχονται να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στην πρωτογενή παραγωγή.

Οι κατασχέσεις – φραγές αγροτικών επιδοτήσεων, αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο και πάσης φύσεως εισοδημάτων που βρίσκονται στους λογαριασμούς της τράπεζας και κάθε περιουσιακού στοιχείου εις χείρας τρίτου, από τράπεζα σε τράπεζα δηλαδή, είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά! Κάτι που δεν έχει ξαναγίνει από καμία κυβέρνηση!

Έστω κι αν έχει προηγηθεί δικαστική απόφαση γι’ αυτή την κατάσχεση, είναι η πρώτη φορά που θα δεσμευτούν χρήματα αγρότη από επιδοτήσεις. Είναι η πρώτη φορά που θα κατασχεθούν χρήματα αγροτών, οι οποίοι όπως όλοι οι άλλοι πολίτες, έχουν δει το εισόδημά τους να μειώνεται κατά 40% τα τελευταία χρόνια. Είναι η πρώτη φορά που ο αγρότης, ο επαγγελματίας με το «ξεσκέπαστο μαγαζί», χάνει τη δυνατότητα να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του όταν εκείνος μπορεί.

Είναι ιδιαίτερα λυπηρό όμως, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εμφανίζεται ως αριστερή και κόπτεται για τους αδύναμους, η ίδια κυβέρνηση που κατηγορούσε πρόσφατα τη δικαιοσύνη για απόφαση που είναι σε βάρος των «μικρών», στη δική μας περίπτωση να κρύβεται πίσω από δικαστικές αποφάσεις. Γιατί πολύ απλά οι δικαστές δικάζουν με βάση τα όσα νομοθετούν οι κυβερνήσεις. Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να πετάει το μπαλάκι στη δικαιοσύνη και να κρύβεται πίσω από δικαστικές αποφάσεις, μπορεί να νομοθετήσει αύριο το πρωί και να βάλει τέλος στα παράθυρα που επιτρέπουν τις κατασχέσεις των αγροτικών επιδοτήσεων.

Προκαλεί τέλος μεγαλύτερη λύπη αλλά και απορία, η ανακοίνωση του Λαρισαίου βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Βασίλη Κόκκαλη για το θέμα. Είναι ο ίδιος ο κ. Κόκκαλης που τόσα χρόνια, με την ιδιότητα του προέδρου του Ινστιτούτου Καταναλωτών Θεσσαλίας αλλά και του έγκριτου νομικού, έδωσε μάχες υπέρ των πολιτών απέναντι στις τράπεζες. Τώρα όμως, προφανώς λόγω της δύσκολης θέσης που τον έχει φέρει η ανάγκη της συγκυβέρνησης, ο κ. Κόκκαλης άλλαξε πλευρά και κρυπτόμενος πίσω από «δικαστικές αποφάσεις», ανέλαβε το ρόλο του συνηγόρου του εκκαθαριστή. Η δουλειά του βουλευτή όμως είναι να αφουγκράζεται την αγωνία των πολιτών και όχι να παριστάνει τον πρόθυμο των τραπεζιτών.

Τον αφήνουμε στην κρίση των Λαρισαίων αγροτών – πολιτών γι’ αυτή του τη συμπεριφορά.

Εάν συνεχιστεί αυτή η επίθεση στο αγροτικό εισόδημα, σύντομα οι εργαζόμενοι στον πρωτογενή τομέα θα στήνονται στις ουρές του ΟΑΕΔ και του ταμείου απορίας.

Η παρέμβαση μου αυτή τη στιγμή γίνεται γιατί είμαι αποδέκτης της μεγάλης απογοήτευσης των αγροτών-κτηνοτρόφων , οι οποίοι βλέπουν το εισόδημά τους να γκρεμίζεται από πολιτικές επιλογές που οδηγούν στο μαρασμό και την εξαφάνιση του πρωτογενή τομέα.

Όλοι εμείς οι αγρότες Βασίλη Κόκκαλη, θεωρούμε τους βουλευτές της Λάρισας ότι είναι με το μέρος μας και όχι απέναντι μας.

ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΡΟΤΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ