ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ

Το Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων στην ιδιωτική υγεία καταγγέλλει την εργοδοσία ιδιωτικών κλινικών αλλά και του γηροκομείου της Λάρισας για τη συμπεριφορά τους απέναντι στους εργαζόμενους.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της διοίκησης του σωματείου αναφέρονται τα εξής:

“Το Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων στην ιδιωτική υγεία καταγγέλλει την εργοδοσίατου κέντρου αποκατάστασης ANIMUS για τους όρους εργασίας που επιβάλλει στους εργαζόμενους. Είναι γνωστό στο σωματείο μας ότι μπαίνει ως όρος στις νέες προσλήψεις εργαζομένων να  μην είναι μέλη του πρωτοβάθμιου σωματείου δείχνοντας ότι δεν επιθυμεί την συνδικαλιστική τους οργάνωση. Οι εργαζόμενοι πληρώνονται με την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας ενώ σχεδόν στο σύνολο τους καταστρατηγούνται ακόμα και αυτοί οι κατάπτυστοι όροι της, αφού σε πολλές περιπτώσεις εργάζονται περισσότερες ώρες από αυτές με τις όποιες έχουν συμφωνήσει κατά την πρόσληψη τους, ενώ ο μισθός είναι ο ίδιος ακόμα και εάν εργαστούν αργίες ή νύχτες. Και το αποκορύφωμα η απαράδεκτη απαίτηση  της επιχείρησης να φέρουν οι εργαζόμενοι οπωσδήποτε στο ANIMUS έως τέλος του χρόνου 2016 τουλάχιστον ένα «πελάτη» και στην πορεία «πελάτες», αποτελώντας αυτό κριτήριο του ενδιαφέροντος τους για την βιωσιμότητα της. Την ίδια ώρα ο όμιλος συνεχίζει τις κερδοφόρες επενδύσεις εκατομμυρίων με τα χρήματα που κερδίζουν από τη σκληρή  δουλειά  των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα καταγγέλλουμε  την διεύθυνση και το ΔΣ του Δημοτικού Γηροκομείου που ενώ συνεχίζει να έχει απλήρωτες τις συναδέλφισσες μας εδώ και 7 μήνες, δίνοντας ψίχουλα με την μορφή του «έναντι» για να ζήσουν αυτές και οι οικογένειες τους- μετά από συλλογική αντίδραση των εργαζομένων- η  Διεύθυνση άρχισε την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, για κλείσιμο του Γηροκομείου και απειλές για απολύσεις. Την ίδια ώρα το Δημοτικό Γηροκομείο, – που έχει τεραστία περιουσία και εκμεταλλεύεται τις συντάξεις των τροφίμων, δωρεές αλλά και κρατική επιχορήγηση-  ζητά από τις εργαζόμενες να βάλουν πλάτη για να μην κλείσει. Σοβαρές δε είναι οι ευθύνες της δημοτικής αρχής και του δημάρχου  που ανέχεται και δεν βγάζει κουβέντα για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση.

Καταγγέλλουμε επίσης την εργοδοσία της ψυχιατρικής κλινικής «Α.ΘΩΜΑΣ» για την απόλυση συναδέλφου μας με την δικαιολογία της οικονομικής δυσπραγίας της επιχείρησης, ενώ οι πραγματικοί λόγοι της απόλυσης είναι ότι λίγο καιρό νωρίτερα έγινε προσπάθεια να δεχτεί ο εργαζόμενος μείωση στο μισθό του, τον οποίο και αρνήθηκε. Έτσι με την ενέργεια αυτή και πατώντας στην μεγάλη ανεργία, του υποσχέθηκε ότι θα του δίνει εργασία με ανάθεση. Έγινε επίσης γνωστό στους εργαζόμενους της επιχείρησης ότι θα επακολουθήσουν και νέες απολύσεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων

Καμία μείωση μισθών

Να σταματήσει τώρα η τρομοκρατία

Άμεση καταβολή δεδουλευμένων των εργαζομένων του Γηροκομείου

Καμία μείωση μισθών καμία  απόλυση-μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Να σταματήσει η τρομοκράτηση των εργαζομένων

ΚΣΣΕ με επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2009 και καθολική εφαρμογή σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.

Να προετοιμαστούμε για τους νέους σκληρούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, της ΕΕ και της εργοδοσίας. Θέλουν να πάρουν πίσω όλα όσα κατακτήθηκαν από τους εργαζομένους με αίμα και θυσίες. Θέλουν να συμβιβαστούμε με συνθήκες γαλέρας και  όρους εργασιακού μεσαίωνα και που θα γίνουν ακόμα χειρότεροι αν περάσουν τα νέα μέτρα στα εργασιακά.

Η σύγκρουση είναι μονόδρομος. Οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να δεχτούν να γίνουν «δούλοι του 21ου αιώνα».

ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ, Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στο Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στις 2/11 και ώρα 19:00 στην κεντρική πλατεία  καθώς και στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του σωματείου στις 3/11 και ώρα 19:00 στο εργατικό κέντρο Λάρισας.

ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!”

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ