ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΟ

Το τετραήμερο 29 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου Έλληνες εθελοντές Κτηνίατροι, μέλη της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιατρων Ελλάδος, βρέθηκαν στην ακριτική Κάσο. Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Πατρινός Κτηνίατρος Αλέξανδρος Βανταράκης.

Εκεί, σε συνεργασία με την τοπική Φιλοζωική οργάνωση στείρωσαν, εμβολίασαν και τοποθέτησαν microchip σε σαράντα αδέσποτους σκύλους και γάτες.

Επίσης εξέτασαν άρρωστα ζώα και έδωσαν κτηνιατρικές οδηγίες στους κατοίκους του νησιού. Η Κάσος είναι από τα πολλά νησιά της άγονης γραμμής στα οποία δεν υπάρχει Κτηνίατρος

‘Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:”Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (www.edke.gr) είναι ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό σωματείο. Η ίδρυση του σωματείου αυτού αποτελεί καρπό ώριμης σκέψης μιας ομάδας φιλόζωων Ελλήνων κτηνιάτρων οι οποίοι, έχοντας ευαισθητοποιηθεί από την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αποσκοπούν στο να συνεισφέρουν άμεσα στην εξομάλυνσή της, παρέχοντας αφιλοκερδή κτηνιατρική βοήθεια σε αδέσποτα ή άγρια ζώα που έχουν ανάγκη περίθαλψης ή/και είναι αποκλεισμένα από κτηνιατρική μέριμνα.

Επιπροσθέτως, το σωματείο στοχεύει και στην ενίσχυση του φιλοζωικού αισθήματος, ευελπιστώντας ότι θα πάψουν τα αδέσποτα ζώα να θεωρούνται “πληγή” και θα αποκτήσουν τη θέση που τους αξίζει στην καρδιά όλων των Ελλήνων”.

thebest.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com