Η «ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙ» ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων υλοποιεί πλήθος  εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την υποστήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, στο πλαίσιο του Προγράμματος «η Πόλη που Μαθαίνει». Αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία συνεργασίας με Φορείς, Σωματεία και Συλλόγους,

επιδιώκει τη δημιουργία ενός δυναμικού κοινωνικού δικτύου που εστιάζει στις ανάγκες των ανθρώπων που πλήττονται από την κρίση, προσεγγίζοντας τη σύγχρονη οικογένεια με τρόπο συστημικό και ολιστικό.

Στο πλαίσιο της δημιουργίας του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» και προκειμένου να ικανοποιηθούν αιτήματα οικογενειών για υποστήριξη μαθητών του Γυμνασίου, ο Δήμος Λαρισαίων ξεκίνησε συνεργασία και με το Εναλλακτικό σχολείο ενηλίκων του ΚΕΘΕΑ – ΕΞΟΔΟΣ. Για το λόγο αυτό, λειτουργούν δύο τμήματα μαθητών Β΄ και Γ ΄ Γυμνασίου αντίστοιχα. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στον πολυχώρο του ΚΕΘΕΑ, Πηνειού 10,  με τη συνεισφορά των εκπαιδευτικών του σχολείου του ΚΕΘΕΑ  – ΕΞΟΔΟΣ.

Για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά στηρίζει οικογένειες μέσω του Προγράμματος «Κοινωνικό Φροντιστήριο – Ίσες ευκαιρίες για Όλους».

Το παρόν πρόγραμμα λειτουργεί σε συνεργασία με την Ένωση Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μ.Ε. Ν. Λάρισας, το Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Κεντρικής Ελλάδος, το Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Λάρισας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και την Εθελοντική Οργάνωση “Ενεργοί Πολίτες”.

Μέχρι τώρα και σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των συγκεκριμένων δομών εντάχθηκαν εξήντα (60) μαθητές Α΄, Β΄ και Γ΄ Λυκείου σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και πενήντα (50) μαθητές στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών.

Να σημειωθεί ότι η δράση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου (υποστήριξη στη σχολική μελέτη των παιδιών), στοχεύει στην ενίσχυση των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους καθώς και στην κοινωνική ενσωμάτωση και στην ομαλότερη συν-εκπαίδευση των παιδιών. (Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και παιδιά που ωφελούνται του επιχειρησιακού προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (Ε.Β.Υ.Σ) του ΤΕΒΑ, Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Λάρισας, στο πλαίσιο παράλληλων συνοδευτικών δράσεων).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ