ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΑΝ ΣΚΥΛΟ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Φρικτό θάνατο από το χέρι άρρωστου στο μυαλό υπάνθρωπου βρήκε χθες το μεσημέρι στον Αμπελώνα ένα σκυλάκι το οποίο παρά τις προσπάθειες ζωόφιλων της περιοχής δεν τα κατάφερε τελικά και ξεψύχησε στα σκαλοπάτια της κεντρικής πλατείας.

Οι ζωόφιλοι διαμαρτύρονται για το γεγονός επισημαίνοντας ότι πάλεψαν αβοήθητοι για να σώσουν το ζώο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από πολλαπλές εκκλήσεις και αφού το ζώο ξεψύχησε στο σημείο έφτασαν ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Χρ. Τσιόπας και περιπολικό του Α.Τ. Τυρνάβου που θα μεριμνήσουν για να διαπιστωθεί η ουσία με την οποία δηλητηριάστηκε το σκυλί ώστε να φτάσουν κοντά στον ασυνείδητο δράστη.

Εντω μεταξύ με αφορμή το περιστατικό ο δήμος Τυρνάβου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

Ένα ακόμη περιστατικό δηλητηρίασης ζώου σημειώθηκε στην περιοχή μας. Συγκεκριμένα ένα αδέσποτο σκυλί δηλητηριάστηκε με φόλα από αγνώστους στην πλατεία του Αμπελώνα χτες το μεσημέρι.

20161101_152829Ο Δήμος Τυρνάβου καταδικάζει απερίφραστα τέτοιες ενέργειες με στόχο τους αδέσποτους «φίλους», ενέργειες που σχετίζονται και με την ασφάλεια των κατοίκων, καθώς φόλες τοποθετούνται σε πλατείες και παιδικές χαρές, κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό ενεργοποιήθηκε ο Δήμος και το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου, όπου με παραγγελία, του κτηνίατρος ανέλαβε να πάρει δείγμα από το ζώο που θα σταλεί στην Κτηνιατρική Υπηρεσία προς έλεγχο, στο πλαίσιο προσπάθειας εξεύρεσης των δραστών.

Τέλος ο Δήμος Τυρνάβου ευχαριστεί τους παρευρισκόμενους πολίτες για την προσπάθειά τους να σώσουν το σκύλο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ