ΑΝΕΡΓΗ «ΕΦΑΓΕ» ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΣΘ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ!!!

Μια ακόμη ιστορία καθημερινής τρέλας έφτασε ως καταγγελία από αναγνώστρια της σελίδας που ακόμη μετανιώνει για την απόφασή της να χρησιμοποιήσει πρόσφατα τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ μετακινούμενη στη συμπρωτεύουσα.

Άνεργη και… καλοπροαίρετη η Δ.Κ έκανε το λάθος να ανέβει σε λεωφορείο του Οργανισμού χωρίς να έχει πάνω της ψιλά, ωστόσο το 5ευρω που δεν κατάφερε να «χαλάσει» εντός του λεωφορείου προκειμένου να κόψει το εισιτήριό της στο ακυρωτικό μηχάνημα, που εν έτει 2016 λειτουργεί χωρίς να δέχεται χαρτονομίσματα ή να δίνει ρέστα, της κόστισε τελικά ένα βαρβάτο πρόστιμο και μια απίστευτη εμπειρία!

Ελεγκτές του ΟΑΣΘ παρά τις εξηγήσεις της όχι απλά βεβαίωσαν την παράβαση επιβάλλοντας πρόστιμο 60πλάσιο της τιμής του εισιτηρίου (60 ευρώ για διαδρομή αστικού λεωφορείου πλήρωσε η κοπέλα), αλλά παρότι έδωσε τα στοιχεία της δηλώνοντας άνεργη επέμειναν να τη συνοδεύσουν σε ΑΤΜ τραπέζης (εγκαταλείποντας το πόστο τους;) προκειμένου να εισπράξουν επιτόπου το ποσό, όπως και έγινε!!!!

Προσπερνώντας δε την αντίδραση της κοπέλας που ζήτησε πληροφορίες για τα γραφεία του ΟΑΣΘ προκειμένου να καταθέσει σχετική ένσταση υποστήριξαν πως τα γραφεία δεν λειτουργούν και θα ανοίξουν από βδομάδα (!), ενώ στο πλαίσιο πάντα της… μεγαλοκαρδίας τους ένας εξ αυτών προσφέρθηκε να της βρει δουλειά στη Θεσσαλονίκη, δίνοντάς της μάλιστα και τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου!

«Δεν είναι μόνο ο τρόπος που με αντιμετώπισαν, όσο το γεγονός πως σε μια ξένη για μένα πόλη ένοιωσα πως υφίσταμαι πίεση στα όρια της παρενόχλησης και τους πλήρωσα για να ξεμπερδεύω», υποστηρίζει η κοπέλα, που φυσικά ήρεμη πλέον αλλά και αποφασισμένη να βρει το δίκιο της προτίθεται να απευθυνθεί στη διεύθυνση του Οργανισμού.

prostimo1Σημειώνεται πως σύμφωνα με πρόσφατη εξαγγελία του υπουργείου Υποδομών πρόστιμα τα οποία εξοφλούνται άμεσα ή εντός 10 ημερών από την ημερομηνία επιβολής τους θα μειώνονται κατά 50%, με τον ΟΑΣΘ να ποιεί την νήσσαν εισπράττοντας κανονικότατα ολόκληρο το ποσό, ενώ δεν είναι μακρινός ο καιρός που η διοίκηση του ίδιου οργανισμού επικοινωνώντας το κοινωνικό της πρόσωπο υποστήριζε πως θα διαγράφονται τα πρόστιμα που επιβάλλονται από τους ελεγκτές σε επιβάτες οι οποίοι είναι άνεργοι.

Υ.Γ. Όχι, το ότι οι ελεγκτές του ΟΑΣΘ είναι επιτετραμμένοι στο να βρίσκουν και δουλειά στους άνεργους επιβάτες δεν ανακοινώθηκε ακόμη…

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ