ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ!

Ανακοίνωση με αφορμή την απόφαση του δήμου Λαρισαίων να “προσλάβει” γεράκι, για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τις καλιακούδες στο κέντρο της πόλης, εξέδωσε ο σύλλογος Προστασίας Κακοποιημένων Ζώων Λάρισας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ». Στην ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτριος Τσιόναρος αναφέρονται τα εξής:

Με έκπληξη διαβάσαμε στον ημερήσιο τύπο του νομού μας (έντυπο και ηλεκτρονικό), ότι ο Δήμος Λαρισαίων, προσέλαβε γεράκι είδους «HarrisHawks» για να διώξει τις καλιακούδες που κάνουν φωλιές στα δέντρα της πόλης.

Καταρχάς, ελπίζουμε στην Χαρούλα, όπως ονομάζεται το συμπαθές πτηνό, ο Δήμος να έχει προνοήσει για τα ένσημά της και να μην την έχει ανασφάλιστη! Στην συνέχεια, θα θέλαμε να ενημερώσουμε την αρμόδια Αντιδήμαρχο πως οι καλιακούδες που τόσο πολύ την ενοχλούν το μόνο που πράττουν είναι αυτό για το οποίο είναι προορισμένες από την φύση τους να πράξουν. Καλό θα ήταν λοιπόν να αφήσει την μητέρα – φύση που τόσο πολύ έχουμε βιάσει και βιάζουμε καθημερινά όλοι μας, να λειτουργήσει από μόνη της ´ να της υπενθυμίσουμε δε πως δεν ήρθαν οι καλιακούδες στα σπίτια μας, αλλά εμείς στα δικά τους! Και προτού μας κατηγορήσει για γραφικούς φιλόζωους, να την ενημερώσουμε για τις αρχές της αειφόρου αναπτύξεως, που προφανώς αγνοεί!

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον Δήμον Λαρισαίων, μιας και επικαλείται παράπονα συμπολιτών μας για «βρωμιές» στην πόλη μας (σχόλιο το οποίο χρησιμοποιήθηκε και από τοπικά Μ.Μ.Ε.), οι ευαισθησίες καθαριότητας της αρμόδιας υπηρεσίας ξεκινούν και τελειώνουν μόνο στις κουτσουλιές; Γιατί αν κάνει κανείς μία βόλτα, ακόμα και μέσα στο ιστορικό κέντρο της πόλης, μπορεί να διαπιστώσει κάδους απορριμμάτων κατεστραμμένους, σπασμένους, υπερχειλισμένους από σκουπίδια (που σίγουρα δεν ανήκουν σε καλιακούδες) οι οποίοι ως επί το πλείστο λειτουργούν ως ωρολογιακές βόμβες στην δημόσια υγεία!

Υποδεικνύουμε λοιπόν στον Δήμο Λαρισαίων να βρει άλλο τρόπο για να διαφημίσει τα πεπραγμένα του στο τέλος της θητείας του, και να μην χρησιμοποιεί ζώα προκειμένου να μπορέσει να διεκδικήσει εκ νέου δημοτικούς θώκους!

Σημειώνουμε πως ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με την νομική του ομάδα επιφυλάσσεται ως έχων έννομο συμφέρον να προβεί σε όλες τις ενέργειες του αναλογούν εναντίον παντός υπευθύνου.

 

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ