ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

Τέσσερις δράσεις -εξίσου σημαντικές η καθεμιά- είναι ο απολογισμός του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας, κατά τη διάρκεια του μηνός Οκτωβρίου, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ο «Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού». Ο στόχος του Συλλόγου είναι ο διαρκής αγώνας για την εμπέδωση στον πληθυσμό της αξίας της σωστής πρόληψης και της έγκαιρης θεραπείας.

Με στοχοπροσήλωση, λοιπόν, στην ενημέρωση του κοινού κυρίως για πρόληψη της ασθένειας και έγκαιρη διάγνωση αυτής, ο Σύλλογος απηύθυνε κάλεσμα στα διαγνωστικά κέντρα της πόλης μας που διαθέτουν ψηφιακό μαστογράφο για έκπτωση στην τιμή της μαστογραφίας για όλο το μήνα Οκτώβριο, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των γυναικών που θα την πραγματοποιούσαν.

Η ανταπόκριση των διαγνωστικών κέντρων ήταν εξαιρετική, αλλά και ο αριθμός των γυναικών που έσπευσαν να επωφεληθούν της ευκαιρίας ήταν πραγματικά εντυπωσιακός. Παράλληλα, από τις αρχές του μήνα Οκτώβρη διαμοιράστηκαν από μέλη και εθελοντές του Συλλόγου ενημερωτικά φυλλάδια για τον καρκίνο του μαστού σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες της πόλης της Λάρισας.

Πλέον τούτων, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας έδωσε το παρόν στο τουρνουά Βόλεϊ που διοργανώθηκε από τον Απολλώνειο Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας,ειδικά για την παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού, την 25η Οκτωβρίου. Μέλη και εθελοντές του Συλλόγου Καρκινοπαθών διένειμαν το ενημερωτικό φυλλάδιο για τον καρκίνο του μαστού και φόρεσαν το χαρακτηριστικό ροζ κορδελάκι τόσο στους συμμετέχοντες όσο και στο κοινό που παρακολούθησε τον αγώνα. Αποκορύφωμα όλων των παραπάνω ήταν η μουσική γιορτή δρόμου που διοργάνωσε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία -Παράρτημα Λάρισας την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στην Πλατεία Ταχυδρομείου Λάρισας, μια εκδήλωση αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Στην εκδήλωση αυτή το κτίριο της Ιατρικής Σχολής φωτίστηκε συμβολικά με ροζ χρώμα, ενώ τα μέλη και οι εθελοντές του Συλλόγου διένειμαν ενημερωτικό υλικό για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Θερμά ευχαριστηρια, λοιπον, στα διαγνωστικά κέντρα της Λάρισας ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, EUROMEDICA, ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ και ΜΠΑΡΟΣ ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για έκπτωση στην τιμή της ψηφιακής μαστογραφίας, στον Απολλώνειο Σύλλογο Λάρισας που μας προσκάλεσε να σταθούμε -με τον τρόπο μας- αρωγοί στον αγώνα του κατά του καρκίνου του μαστού, στον Dj κύριο Γιάννη Καλλιμάνη και στον μορφωτικό εκπολιτιστικό σύλλογο Αγίου Θωμά Λαρισας, το τμήμα zumba του οποίου με υπεύθυνη zumba instructor τη γυμνάστρια Νατάσα Αλεξάνδρου, χόρεψε zumba κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της 27ης Οκτωβρίου και σε όλους τους ανθρώπους, μέλη και εθελοντές μας, που συμβάλουν καθημερινά στη διεκπεραίωση και την υλοποίηση του έργου του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας θα συνεχίσει τις δράσεις του και θα βρίσκεται παντού για να μεταδώσει το μήνυμα και την αξία της πρόληψης καθώς και για να ενημερώνει τον γενικά υγιή πληθυσμό της περιοχής σχετικά με θέματα που άπτονται του καρκίνου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ