ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΕΤΑΣ

Με την έγκριση των 13 συμβούλων της παράταξης του δημάρχου και των συμβούλων της αντιπολίτευσης Β. Νταβαρούκα και Αν. Ψύρρα υιοθετήθηκε σήμερα κατά πλειοψηφία ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τυρνάβου για την προστασία της φέτας.

Στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου, στην 14η και από 01-11-2016 συνεδρίαση με την αριθ. 258/2016 απόφασή του, με αφορμή την εμπορική συμφωνία μεταξύ του Καναδά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ   ΚΑΤΑ   ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος

Την πλήρη υποστήριξη της ονομασίας της ΦΕΤΑΣ σε όλες τις συμφωνίες ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τρίτες χώρες.

Δεν δεχόμαστε την χρήση του ονόματος της ΦΕΤΑΣ (τόσο από μόνη της όσο και μαζί με πρόσθετες λέξεις π.χ. τύπου imitation και άλλες) από καμία άλλη χώρα σε καμία  συμφωνία.

Η ΦΕΤΑ είναι μία και είναι ελληνική.

Οι κύριες διαπραγματεύσεις για τους κανόνες διεθνούς εμπορίου να επανέλθουν στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τους θεσμούς της ΕΕ να διασφαλίσουν την διαφάνεια των διαπραγματεύσεων.

Στη συμφωνία της Ε.Ε. με τις χώρες αυτές, να υπάρχει  η υποχρέωση της αναθεώρησης της συμφωνίας στον μεταβατικό χρόνο ισχύος της (5 χρόνια), ώστε με το πέρας του χρόνου αυτού να μην υπάρχει ο όρος “φέτα” σε προϊόντα μη προερχόμενα από την Ελλάδα και ως προς την πρώτη ύλη και ως προς την παραγωγή του τελικού προϊόντος».

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  και ο ΟΠΕΚΕΠΕ να προχωρήσει στις εξοφλήσεις των κτηνοτρόφων όλων των υποχρεώσεων των παλαιοτέρων ετών.

Να γίνει διαχωρισμός στον ΕΛΓΑ ανάμεσα σε αγρότες και κτηνοτρόφους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο τάσσεται κατά των ατλαντικών συμφωνιών CETA, TTIP, TISA.

Καλούμε όλα τα κόμματα του ελληνικού και ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να μην επικυρώσουν την CETA και τη συμφωνία με Ε.Ε. με την Ν. Αφρική.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.