ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΝΑ ΜΗ ΠΛΕΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΣΑΣ; ΝΑΙ!

Όπως έγραψε η Heidi Mitchell σε μια πρόσφατη στήλη της στη Wall Street Journal, είναι καλό να μη πλένετε ποτέ την κούπα σας στο γραφείο εφ’ όσον δεν τη μοιράζεστε με κανέναν άλλο.

Στην πραγματικότητα είναι καλύτερο και από καλό: Μπορεί πράγματι να είναι η πιο υγιεινή επιλογή.

Υπάρχουν δύο επιφυλάξεις στην εν λόγω ανακοίνωση της Mitchell. Ο ειδικός στις μολυσματικές νόσους, Jeffrey Starke, και καθηγητής Παιδιατρικής στο Baylor College of Medicine, είπε στη Mitchell: Πρώτον, αυτό ισχύει μόνο αν δεν μοιραζόμαστε την κούπα μας με οποιονδήποτε άλλον. Και δεύτερον, αν αφήσετε κρέμα ή ζάχαρη μέσα στην κούπα σας το Σαββατοκύριακο, αυτό σίγουρα μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία μούχλας, οπότε πρέπει να την πλύνετε.

Σε αντίθετη περίπτωση, δεν υπάρχει πραγματικά λόγος ανησυχίας: “Αν ελέγξουμε ένα άπλυτο φλιτζάνι του καφέ, σίγουρα θα βρούμε μικρόβια, αλλά να θυμάστε οτι η συντριπτική πλειοψηφία προέρχονται από το άτομο που χρησιμοποίησε την κούπα,” είπε ο Starke.

“Ακόμα κι αν έχετε πιει από αυτό, ενώ ήσασταν άρρωστος, είναι αρκετά δύσκολο να ξανά-μολύνετε τον εαυτό σας με την ίδια κούπα. Άλλωστε οι περισσότεροι ιοί δεν ζουν πολύ έξω από το σώμα.

Πράγμα που σημαίνει ότι το να αφήνετε την κούπα σας στη δική της βρωμιά μπορεί να είναι ασφαλέστερο από την εναλλακτική λύση: το πλύσιμο με το βρώμικο σφουγγαράκι του γραφείου. “Το σφουγγάρι στο γραφείο κατά πάσα πιθανότητα έχει μεγαλύτερο αριθμό βακτηρίων από οτιδήποτε άλλο στο γραφείο,” δήλωσε ο Starke.

Αν η ιδέα του να μην πλένετε τη κούπα, σας τρομάζει, απλά βάλετε το σφουγγάρι στο φούρνο μικροκυμάτων πριν από τη χρήση.

Σε αντίθετη περίπτωση, συνεχίστε να είστε τεμπέληδες χωρίς ενοχές.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ